Επεσε η «σαΐτα» της Ρεάλ Μαδρίτης!

ΚΟΣΜΟΣΕίδαν τα συντρίμμια στο Μάλι Επεσε η «σαΐτα» της Ρεάλ Μαδρίτης!Παρασκευή, Ιούλιος 25, 2014 - 14:14

Η ρήση «θα τριτώσει το κακό» επιβεβαιώθηκε με τον τραγικότερο τρόπο χθες, με την τρίτη σε διάστημα λίγων ημερών συντριβή αεροσκάφους. Αυτή τη φορά το μοιραίο MD=83, της εταιρείας Air Algerie είχε απογειωθεί από το Ουαγκαντούγκου της Μπουρκίνα Φάσο και είχε προορισμό το Αλγέρι. Μόνο που δεν έφτασε ποτέ.

Λίγο μετά τη 1.00 τα ξημερώματα το στίγμα του αεροσκάφους χάθηκε από τα ραντάρ, λίγη ώρα αφότου ο κυβερνήτης είχε ζητήσει

αλλαγή πορείας, λόγω κακοκαιρίας. Τα χειρότερα των σεναρίων επιβεβαίωσε λίγες ώρες αργότερα ο πρόεδρος του Μάλι, Ιμπραχήμ Κεϊτά ανακοινώνοντας ότι συντρίμμια του αεροπλάνου εντοπίστηκαν στο Μάλι, σε μια ερημική περιοχή ανάμεσα στις πόλεις Αγκελόκ και Κιντάλ. Για την ιστορία, στο αεροσκάφος επέβαιναν 116 άνθρωποι, εκ των οποίων, οι πενήντα ήταν Γάλλοι.

Ο πανικός που επικράτησε τις πρώτες ώρες έγινε αιτία για μια γκάφα ολκής από μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης, που μετέδωσαν ότι ανάμεσα στους επιβαίνοντες ήταν και η Μαριέλα Κάστρο, διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Σεξουαλικής Διαπαιδαγώγησης της Κούβας, κόρη του σημερινού προέδρου της Κούβας, Ραούλ Κάστρο και ανιψιά του Φιντέλ. Αργότερα τα μέσα υποστήριξαν πως η πληροφορία είχε «ανέβει» στον λογαριασμό του αεροδρομίου του Ουαγκαντούγκου στο facebook.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Skynews, υπεύθυνο για θέματα άμυνας, τα σενάρια που εξετάζονταν ως πιθανή αιτία της συντριβής ήταν πολλά και διαφορετικά. Ενα από αυτά ήθελε το αεροπλάνο να καταρρίφθηκε από τους αντάρτες. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή, αν και κάτι τέτοιο φαντάζει απίθανο, είναι δυνατόν να συμβεί, γι' αυτό άλλωστε οι ΗΠΑ απαγόρευσαν όλες τις πτήσεις στον εναέριο χώρο του Μάλι λέγοντας ότι η κατάσταση ασφαλείας παραμένει εύθραυστη. Ενα άλλο σενάριο ήταν αυτό της αεροπειρατείας, καθώς στο παρελθόν έχουν πραγματοποιηθεί τουλάχιστον έξι αεροπειρατείες σε πτήσεις της Air Algerie, αλλά και αυτό της πτώσης εξαιτίας της κακοκαιρίας, που εξεταζόταν και ως το πιο πιθανό. Πηγή μάλιστα που επικαλούνταν ο ανταποκριτής ανέφερε ότι οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ζήτησαν από τους πιλότους της πτήσης ΑΗ 5017 να αλλάξουν πορεία κοντά στα σύνορα με την Αλγερία, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και προκειμένου να αποφευχθεί σύγκρουση με άλλο αεροσκάφος.

Ουκρανία: Ψάχνουν στοιχεία στις συνομιλίες των πιλότων

ΣΤΟΙΧΕΙΑ που μπορεί να ρίξουν φως στις συνθήκες κατάρριψης του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών ελπίζουν να βρουν οι ερευνητές στον ψηφιακό καταγραφέα των συνομιλιών του πιλοτηρίου, ο οποίος βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), ο καταγραφέας εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να διαπιστωθεί με ακρίβεια τι ήταν αυτό που έστειλε τους 298 επιβαίνοντες στον θάνατο. Την ίδια στιγμή κι ενώ στην Ουκρανία σοβεί η πολιτική κρίση με την παραίτηση της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Αμυνας της Ρωσίας Ανατόλι Αντόνοφ δηλώνει ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν προσκομίσει στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η ρουκέτα που κατέρριψε το Μπόινγκ 777 εκτοξεύτηκε από περιοχή που ελέγχεται από τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ Αλεξάντερ Μποροντάι χαρακτήρισε «ψευδή» τα στοιχεία πως οι αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία διαθέτουν πυραύλους Buk.

Keywords
Τυχαία Θέματα