Στο μυαλό του οδηγού

15:16 6/1/2018 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΣτο μυαλό του οδηγούΣάββατο, Ιανουάριος 6, 2018 - 15:00

❱❱ Αυτοκινητοβιομηχανία έτοιμη να παρουσιάσει το όχημα που διαβάζει τη σκέψη και εκτελεί γρηγορότερα τις εντολές!

Η Nissan υποστηρίζει ότι δημιούργησε αυτοκίνητο που διαβάζει τη σκέψη του οδηγού και ετοιμάζεται να αποκαλύψει την πρωτοποριακή τεχνολογία την ερχόμενη εβδομάδα στη Διεθνή Εκθεση CES του Λας

Βέγκας.

Η αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποιεί συγκεκριμένα το λογισμικό B2V, το οποίο μέχρι τώρα αξιοποιείται για ιατρικούς σκοπούς και καταγράφει την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου. Ερμηνεύοντας τα εγκεφαλικά κύματα, αντιλαμβάνεται τις προθέσεις του οδηγού, έτσι ώστε να αντιδράσει πριν από εκείνον, για να κερδίσει χρόνο.

Τα πειράματα που πραγματοποίησαν ερευνητές της αυτοκινητοβιομηχανίας έδειξαν ότι το όχημα μπορεί να φρενάρει ή να στρίψει 0,2-0,5 δευτερόλεπτα γρηγορότερα σε σχέση με τον χρόνο που θα χρειαζόταν ο οδηγός για να πατήσει το φρένο ή να στρίψει το τιμόνι.
Επιπρόσθετα, το B2V μπορεί να αλλάξει το εσωτερικό περιβάλλον του αυτοκινήτου ανάλογα με τις ανάγκες του οδηγού. Με τη βοήθεια της επαυξημένης πραγματικότητας, για παράδειγμα, μπορεί να βελτιώσει αυτό που βλέπει ο οδηγός στο παρμπρίζ ή, σε άλλη περίπτωση, να κάνει πιο χαλαρωτικό τον εσωτερικό φωτισμό.

Σήματα του εγκεφάλου

«Οι περισσότεροι νομίζουν ότι κατά την αυτόνομη οδήγηση οι άνθρωποι παραδίδουν τον έλεγχο του οχήματος στις μηχανές, όμως η τεχνολογία B2V κάνει ακριβώς το αντίθετο, καθώς χρησιμοποιεί τα σήματα του εγκεφάλου του οδηγού για να κάνει την οδήγηση πιο συναρπαστική» εξηγεί ο αντιπρόεδρος της Nissan Ντανιέλε Σκιλάτσι. Οι υπεύθυνοι της εταιρίας φιλοδοξούν να είναι έτοιμοι να περάσουν στη βιομηχανική παραγωγή του φουτουριστικού οχήματος τα επόμενα πέντε με 10 χρόνια.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα