Στο δόκανο ψυχίατρος με παιδικό πορνό

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣτο δόκανο ψυχίατρος με παιδικό πορνόΤρίτη, Ιούλιος 29, 2014 - 15:14

Τέσσερις Ελληνες από διάφορες περιοχές της Αττικής -μεταξύ των οποίων ένας ψυχίατρος, πατέρας δύο παιδιών!- κι ένας Κύπριος που κατοικεί στη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν σε δίκτυα ανταλλαγής αρχείων πορνογραφίας με ανήλικα παιδιά, όπως αποκαλύφθηκε από τις στοχευμένες έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της επιχείρησης με την κωδική ονομασία «Zeppelin»!

Κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών ερευνών που διεξήγαγαν οι αστυνομικοί μέσω του ειδικού λογισμικού προγράμματος CPS (Child Protection System), εξακριβώθηκε ότι χρήστες του διαδικτύου στην Ελλάδα, οι οποίοι χρησιμοποιούσαν 199 διαφορετικές IP διευθύνσεις που ανήκουν σε διάφορες εταιρίες παροχής υπηρεσιών, είχαν στην κατοχή τους και πρόσφεραν σε χρήστες του εξωτερικού εικόνες και βίντεο που περιείχαν ιδιαίτερα σκληρό πορνογραφικό υλικό με ανήλικα αγόρια και κορίτσια διαφόρων ηλικιών.

Για τα στοιχεία και τα αποτελέσματα των ερευνών ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών κι εκδόθηκε βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, με το οποίο διατάχθηκε άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ώστε να εντοπιστούν αυτοί που διένειμαν το αρρωστημένο υλικό.

Τα ίχνη

Τα ψηφιακά ίχνη οδήγησαν σε πέντε υπολογιστές, από τους οποίους ένας ανήκει σε Κύπριο που διαμένει στη Θεσσαλονίκη. Οι άνδρες της τοπικής Ασφάλειας ερεύνησαν το σπίτι του όπου βρήκαν και κατέσχεσαν πέντε σκληρούς δίσκους.

Τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά «αποτυπώματα» οδήγησαν τους άνδρες της Δίωξης σε περιοχές της Αττικής και στα σπίτια του ψυχιάτρου, ενός ιδιοκτήτη σούπερ μάρκετ, ενός δημοσίου υπαλλήλου κι ενός ανέργου. Συγκεκριμένα, στο σπίτι ενός 48χρονου στους Αγίους Αναργύρους βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός υπολογιστής. Στην κατοικία ενός 37χρονου στον Κορυδαλλό δεν βρέθηκε πορνογραφικό υλικό και διερευνάται η εμπλοκή τυχόν τρίτων προσώπων στη διακίνηση πορνογραφικού υλικού. Ακόμη, στο σπίτι του 39χρονου ψυχιάτρου στον Χολαργό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έντεκα σκληροί δίσκοι και μία φορητή συσκευή αποθήκευσης USB stick, ενώ και στο σπίτι ενός 43χρονου στην Αθήνα κατασχέθηκαν τρεις σκληροί δίσκοι.

Ολα όσα κατασχέθηκαν ως πειστήρια θα σταλούν στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας, όπου θα γίνουν οι απαραίτητες εργαστηριακές αναλύσεις. Από τους πέντε υπόπτους, μόνο ο 43χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ για τους υπόλοιπους σχηματίστηκαν δικογραφίες που υποβλήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές.

Keywords
Τυχαία Θέματα