Στις ουρές των εφοριών μέχρι και τον Νοέμβριο

14:02 1/7/2013 - Πηγή: Espresso

Στις ουρές των εφοριών είναι καταδικασμένοι να στήνονται κάθε μήνα μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι που είτε έχουν ήδη ρυθμίσει τις οφειλές τους προς το Δημόσιο και πληρώνουν σε τακτική βάση είτε πρόκειται να το πράξουν το προσεχές χρονικό διάστημα. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας και το επιτελείο του δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να ξεπεράσουν τις γραφειοκρατικές εμπλοκές για να γίνεται ευκολότερη η αποπληρωμή χρεών των

πολιτών προς το Δημόσιο, με αποτέλεσμα όλοι αυτοί να ταλαιπωρούνται συνεχώς, καθώς είναι αναγκασμένοι να προσέρχονται στα γκισέ των ΔΟΥ και όχι να κάνουν τη ζωή τους ευκολότερη μέσω του TAXISnet. Προσοχή όμως: Η τακτοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι τον Νοέμβριο δεν θα γίνεται σε οποιαδήποτε ΔΟΥ, αλλά στην οικεία που έχει δηλωθεί, βάσει της διεύθυνσης μόνιμης κατοικίας.

Πηγές από τη Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αναφέρουν ότι το πρόβλημα θα λυθεί τοΝ Νοέμβριο, καθώς τότε οι ρυθμισμένες οφειλές θα αποκτήσουν ταυτότητα οφειλής, δηλαδή έναν προσωπικό κωδικό για κάθε οφειλέτη, με τον οποίο θα μπορεί να πληρώνει όχι μόνο στην εφορία αλλά και σε οποιαδήποτε τράπεζα.

Γ. ΣΑΡΡΗΣ

Keywords
Τυχαία Θέματα