Στην... πυρά της Αστυνομίας τόνοι κάνναβης, εκατοντάδες δενδρύλλια και δεκάδες κιλά σκληρών ναρκωτικών

ΡΕΠΟΡΤΑΖΣτην... πυρά της Αστυνομίας τόνοι κάνναβης, εκατοντάδες δενδρύλλια και δεκάδες κιλά σκληρών ναρκωτικώνΠαρασκευή, Μάρτιος 17, 2017 - 18:25

Τόνους κάνναβης, εκατοντάδες δενδρύλλια αλλά και μεγάλες ποσότητες από σκληρά ναρκωτικά έριξαν οι αστυνομικοί στην... πυρά! Οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός της Ελληνικής Αστυνομίας είναι τουλάχιστον εντυπωσιακές.

Πρόκειται για την προβλεπόμενη διαδικασία καταστροφής κατασχεθέντων ναρκωτικών, που ολοκληρώθηκε την περασμένη Τετάρτη σε ειδικές εγκαταστάσεις. Η καύση γίνεται σε υψικάμινο και τα

ναρκωτικά προέρχονται από υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν.

Στο καμίνι η Αστυνομία έριξε αυτή τη φορά περισσότερους από 2,4 τόνους κάνναβης, 57,7 κιλά κοκαΐνης, 4,6 κιλά ηρωίνης, 1,9 κιλά όπιο και 731 δενδρύλλια κάνναβης. Η καύση είναι μια διαδικασία που γίνεται από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Στη διαδικασία παρευρίσκεται πάντοτε ειδική επιτροπή, στην οποία προεδρεύει εισαγγελέας Πλημμελειοδικών και μετέχουν οι προϊστάμενοι της εκάστοτε διωκτικής Αρχής που διενήργησε την προανάκριση και της αρμόδιας υπηρεσίας κάθε Περιφέρειας.

Σημειώνεται ότι μόνο το 2016 και το πρώτο δίμηνο του 2017 οι αστυνομικές Αρχές χειρίστηκαν 12.333 υποθέσεις ναρκωτικών σε ολόκληρη τη χώρα!

Το ίδιο διάστημα προχώρησαν στη σύλληψη 16.042 ατόμων, τα οποία παραπέμφθηκαν για αδικήματα περί ναρκωτικών, καθώς και στην κατάσχεση περίπου 12,8 τόνων κάνναβης, 55.470 δενδρυλλίων, 76.357 ναρκωτικών δισκίων, 300,2 κιλών ηρωίνης και 125,4 κιλών κοκαΐνης. Είναι ενδεικτικό δε ότι μόνο το πρώτο δίμηνο του 2017 έχουν κατασχεθεί ήδη περισσότεροι από 3 τόνοι κάνναβης και τουλάχιστον 106 κιλά ηρωίνης.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα