Στην Ελλάδα ο Εσκομπάρ Jr

13:24 9/3/2017 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΣτην Ελλάδα ο Εσκομπάρ JrΠέμπτη, Μάρτιος 9, 2017 - 13:18

Ο γιος του διαβόητου βαρόνου των ναρκωτικών θα επισκεφθεί Αθήνα και Θεσσαλονίκη για να παρουσιάσει το βιβλίο για τη ζωή του πατέρα του

Στην Ελλάδα έρχεται ο γιος του Πάμπλο Εσκομπάρ. Ο Χουάν Σεμπαστιάν

Μαροκίν, όπως είναι εδώ και χρόνια το όνομα του 40χρονου, θα παρουσιάσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (στα βιβλιοπωλεία Public) το βιβλίο του με τίτλο «Πάμπλο Εσκομπάρ, ο πατέρας μου».

Από την ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΚΥΡΙΤΣΗ

Ο αρχιτέκτονας και συγγραφέας αποφάσισε να απαρνηθεί το οικογενειακό όνομα, ώστε να διακόψει κάθε σύνδεση με το καρτέλ του Μεντεγίν (η πόλη καταγωγής του στην Κολομβία), ενώ έχει ξεκινήσει αγώνα στήριξης των οικογενειών που έχασαν δικούς τους ανθρώπους ύστερα από εντολές θανάτου του θρυλικού «βαρόνου των ναρκωτικών».

Εκτός από το βιβλίο, ο Χουάν Σεμπαστιάν (το πραγματικό του όνομα είναι Χουάν Πάμπλο Εσκομπάρ) γύρισε και μια ταινία-ντοκιμαντέρ με τίτλο «Οι αμαρτίες του πατέρα μου», στην οποία, κατά τη διάρκεια των πενταετών γυρισμάτων, επισκέφτηκε τα παιδιά των δολοφονημένων από τους ανθρώπους του διαβόητου Κολομβιανού εμπόρου ναρκωτικών για να ζητήσει συγγνώμη και να βάλει τέλος στο μίσος.

Υπέρ των θυμάτων

Επίσης, κυκλοφόρησε μια σειρά ρούχων από οργανικά υλικά, την Escobar Henao, διαθέτοντας τα έσοδα των πωλήσεων στις οικογένειες των θυμάτων και σε ιδρύματα της Κολομβίας. Μετά τη δολοφονία του Πάμπλο Εσκομπάρ από την αστυνομία -η οποία τον εντόπισε μέσω του τηλεφώνου του, λίγη ώρα αφότου είχε μιλήσει με τον γιο του!-, στις 2 Δεκεμβρίου 1993, ο Χουάν Σεμπαστιάν, η μητέρα του Μαρία και η αδερφή του Μανουέλα έφυγαν για τη Μοζαμβίκη και από εκεί ταξίδεψαν με τουριστική βίζα για την Αργεντινή. Ο 16χρονος βρήκε το όνομα Σεμπαστιάν Μαροκίν στον τηλεφωνικό κατάλογο και το υιοθέτησε.

Την εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του στην Αθήνα, στις 22 Μαρτίου, θα συντονίσουν οι «Αταίριαστοι» του Σκάι, Γιάννης Ντσούνος και Χρήστος Κούτρας.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα