ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Ο Μάρκος Μπόλαρης

ΠΟΛΙΤΙΚΗΗ «Espresso» κάνει dislike!ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Ο Μάρκος ΜπόλαρηςΤρίτη, Φεβρουάριος 26, 2019 - 17:26

❱❱ Απίστευτη περίπτωση αποτελεί ο υφυπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής της Μεικτής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για το θέμα των αλλαγών στα σχολικά εγχειρίδια Μάρκος Μπόλαρης.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, αφού... ανακάλυψε ότι ενδέχεται να υπάρχουν αλυτρωτικές αναφορές στα ελληνικά βιβλία

για τα Σκόπια, δήλωσε δημόσια ότι η Ελλάδα θα αλλάξει ακόμη και τα ονόματα των πόλεων!

Συγκεκριμένα, αφού πρώτα κάνει λόγο για «μία εκκρεμότητα η οποία προκύπτει από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία», λέει πως πρέπει να την προσαρμόσουμε. Γράφει επί λέξει: «Κάπου δηλαδή στα βιβλία μας λέει: “Ανδριανούπολις”. Δεν πρέπει δηλαδή να λέει “Aδριανούπολις”, πρέπει να λέει “Edirne” και σε παρένθεση (“Ανδριανούπολις”). Λέει “Μοναστήρι”. Δεν πρέπει να λέει “Μοναστήρι”, πρέπει να λέει “Bitola” και μέσα σε παρένθεση (“Μοναστήρι”)». Με αυτές τις απόψεις υπερασπίζεται τα εθνικά δίκαια ο υφυπουργός; Είναι να απορεί κανείς, τελικά, με τις λογικές και τις νοοτροπίες ενός πρωτόγνωρου εθνομηδενισμού που διατρέχει σήμερα την ελληνική πολιτική σκηνή. Και είναι κρίμα, γιατί ο κ. Μπόλαρης είχε δώσει στο παρελθόν πατριωτικά δείγματα γραφής. Αλλά, βλέπεις, η εξουσία λειτουργεί ως καθαρτήριο της ιστορικής μνήμης. Το μόνο που δεν είπε ο κ. Μπόλαρης είναι αν θα πρέπει να αλλάξουμε στα βιβλία και το όνομα της Κωνσταντινούπολης και να τη λέμε Istanbul και εντός παρενθέσεως Κωνσταντινούπολη!

Εκτός αν ζήλεψε τη δόξα της Aegean, που όταν προσγειώνεται αεροπλάνο της στην Κωνσταντινούπολη, ενημερώνει (όχι μόνο στα αγγλικά, αλλά και στα ελληνικά): «Καλώς ήρθατε στην Istanbul»!

Keywords
Τυχαία Θέματα