ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Ο Κώστας Γαβρόγλου

ΠΟΛΙΤΙΚΗΗ «Espresso» κάνει dislike!ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Ο Κώστας ΓαβρόγλουΤρίτη, Οκτώβριος 9, 2018 - 15:50

❱❱ Εχει λύσει όλα τα υπόλοιπα προβλήματα της πολύπαθης Παιδείας ο υπουργός Κώστας Γαβρόγλου και έχει φαίνεται την πολυτέλεια να ανοίγει «πόλεμο» και με τους εκπαιδευτικούς, με αφορμή τον τρόπο διδασκαλίας των Θρησκευτικών.

Το υπουργείο έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία που αναφέρουν ότι η συντριπτική πλειονότητα των θεολόγων (76%) είναι θετική στον νέο τρόπο.

Ομως,

λίγα 24ωρα αργότερα ήρθε η Πανελλήνια Ενωση Θεολόγων (ΠΕΘ) να «αδειάσει» τον αρμόδιο υπουργό, χαρακτηρίζοντας... παραπλανητικά τα στοιχεία.

Οι θεολόγοι αναφέρουν ουσιαστικά ότι το ερωτηματολόγιο που δόθηκε στους εκπαιδευτικούς ήταν κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του υπουργού και μάλιστα δεν ήταν ανώνυμο. Ετσι, οι καθηγητές απαντούσαν με τη δαμόκλειο σπάθη των επιπτώσεων πάνω από το κεφάλι τους! Η ΠΕΘ παραπέμπει σε δική της έρευνα, η οποία έδειξε πως το 71,6% των καθηγητών δήλωσε ότι το μάθημα πρέπει να έχει ορθόδοξο προσανατολισμό, με σχετική προσέγγιση των μεγάλων θρησκειών, ανάλογα με το αναπτυξιακό επίπεδο των μαθητών.

Οπου και να βρίσκεται η αλήθεια, η ουσία είναι ότι ο κ. Γαβρόγλου έχει ανοίξει ένα αχρείαστο μέτωπο, που μόνο καλό δεν κάνει στην εκπαιδευτική κοινότητα. Καλύτερα να στρέψει την προσοχή του στα καθημερινά προβλήματα των σχολείων, όπως οι αναπληρωτές στα νησιά που αγανακτούν για να βρουν στέγη, τα σχολεία χωρίς θέρμανση, οι ελλείψεις και μύρια τόσα.

Οταν θεωρήσει ότι έλυσε αυτά -όπως οφείλει-, ας ασχοληθεί με την «υψηλή πολιτική» του τι είναι τα Θρησκευτικά και ας κηρύξει «ανένδοτο» στους θεολόγους.

Keywords
Τυχαία Θέματα