ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

ΠΟΛΙΤΙΚΗΗ «Espresso» κάνει dislike!ΣΤΗ... ΣΕΝΤΡΑ: Ο Ευκλείδης ΤσακαλώτοςΠέμπτη, Δεκέμβριος 20, 2018 - 17:50

❱❱ Εμπνευσμένος από την παγκόσμια Ιστορία και το θέατρο εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό...

... διανθίζοντας την ομιλία του με Σαίξπηρ, στρατηγό Μοντγκόμερι,

Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, αλλά και με αρκετά... σαρδάμ, θυμίζοντας stand up comedy. Πραγματικά, ξεστόμιζε ό,τι του ερχόταν στο μυαλό και ήταν αρκετά δύσκολο να παρακολουθήσει ένας ακροατής τη δαιδαλώδη διαδρομή του λόγου του.

«... Από το να πιστέψω ότι ο κ. Βενιζέλος ή ο κ. Λοβέρδος είναι αριστεροί σοσιαλδημοκράτες, είμαι πιο έτοιμος να πιστέψω ότι ο κ. Βορίδης ή ο κ. Γεωργιάδης εμπνέονται από τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και τον Γκάντι» είπε σε κάποιο σημείο ο υπουργός, που απάντησε με σαιξπηρικό θέατρο στα περί καμένης γης. «Τέτοια αχαριστία έχουμε να δούμε από τότε που ο βασιλιάς Ληρ έδιωξε την κόρη του Κορδελία που την αγαπούσε και έμεινε με τη Γονερίλη, τη Ρεγάνη, που ήταν μπαγαπόντηδες» είπε και σκόρπισε άφθονο γέλιο.

Δεν έλειψε, βέβαια, και το κορυφαίο σαρδάμ, όταν ο κ. Τσακαλώτος βάφτισε το χρονοντούλαπο της Ιστορίας... «χρονοντούπαλο»! «Αν έρθει κάποιος και μου πει ότι είναι ο Μοντγκόμερι του Ελ Αλαμέιν, η τάση μου είναι να μη συζητήσω τη στρατηγική του Ελ Αλαμέιν. Η τάση μου είναι, επειδή είμαι καλός άνθρωπος, να πιούμε έναν καφέ, να καλέσω και τον Χρήστο Μαντά που είναι ειδικός (σ.σ.: ψυχίατρος) και να συζητήσουμε γιατί θεωρεί ότι είναι ο Μοντγκόμερι του Ελ Αλαμέιν» είπε σε άλλο σημείο και κάπως έτσι μας διαφώτισε για τον πρώτο μεταμνημονιακό Προϋπολογισμό του! Οποιος κατάλαβε κατάλαβε!

Keywords
Αναζητήσεις
χρονοντουλαπο τσακαλωτος
Τυχαία Θέματα
ΣΤΗ, ΣΕΝΤΡΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος,sti, sentra, efkleidis tsakalotos