Στάχτη το «παλάτι» της Ζωζώς στην Κινέτα

SHOWBIZΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΓΙΑ ΕΓΧΩΡΙΟΥΣ STARSΣτάχτη το «παλάτι» της Ζωζώς στην ΚινέταΤετάρτη, Ιούλιος 25, 2018 - 14:58

❱❱ Εικόνες-σοκ! Το θρυλικό καταφύγιο της «βασίλισσας της νύχτας» έγινε αποκαΐδια

Από τον
ΘΑΝΟ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗ

Με τον αριθμό των νεκρών να ανεβαίνει δραματικά ώρα με την ώρα, ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές σε σπίτια και περιουσίες που παραδόθηκαν στη μανία της πύρινης λαίλαπας σε Κινέτα, Πεντέλη, Νέα Μάκρη, Μάτι, Νέο Βουτζά και Κάλαμο.

Ανάμεσα σε εκείνους

που βίωσαν τον εφιάλτη, αρκετοί επώνυμοι, που άλλοι είδαν τις περιουσίες τους να καίγονται ολοσχερώς και άλλοι έζησαν τον τρόμο της διαφυγής από τα πύρινα μέτωπα που «μύριζαν» θάνατο.

Ενα από τα σπίτια που παραδόθηκαν στις φλόγες και μέσα σε ελάχιστες ώρες έγινε στάχτη είναι και το θρυλικό «παλάτι» της «βασίλισσας της νύχτας» Ζωζώς Σαπουντζάκη στην περιοχή της Κινέτας. «Θρηνώ για το σπίτι μου αλλά και για το κακό που βρήκε ολόκληρη την περιοχή» λέει στην «Espresso» η Ζωζώ από το Λουτράκι, όπου έχει μεταφερθεί. «Νόμιζα ότι ζούσα έναν εφιάλτη με την έναρξη της φωτιάς, αλλά δυστυχώς είναι αλήθεια. Τίποτα δεν θα είναι όπως πριν σ’ αυτόν τον όμορφο τόπο».

Συλλεκτικά αντικείμενα

Τίποτα δεν έχει απομείνει πλέον πέρα από αποκαΐδια, για να θυμίζει το άλλοτε αρχοντικό, που με τόση αγάπη αναφερόταν σ’ αυτό και σε όσα είχε ζήσει εκεί για τουλάχιστον 50 χρόνια η λαμπερή showwoman. Ολα τα ξύλινα μέρη του σπιτιού, όπως πόρτες, παράθυρα, επενδύσεις σε ταβάνια, σκαλιστά έπιπλα, σαλόνια καταστράφηκαν ολοσχερώς, ενώ από τη μανία της φωτιάς δεν γλίτωσε και ένας πραγματικός θησαυρός που κοσμούσε το εσωτερικό του, όπως πίνακες, πορτρέτα, συλλεκτικά αντικείμενα και πανάκριβα δώρα από την εποχή της δόξας της.

Μόνο τα πορτρέτα της φιλόξενης οικοδέσποινας έφεραν την υπογραφή σπουδαίων ζωγράφων, όπως οι Δημήτρης Κοκότσης, Γιώργος Μούγιος, Κώστας Σπυριούνης, Νίκος Ζαχόπουλος, ενώ δεξιά και αριστερά, το μαρμάρινο τζάκι κοσμούσαν δύο μεγάλα εντοιχισμένα, σπάνια κεραμικά έργα του Πάνου Βαλσαμάκη. Στάχτη έγινε κι ένα μέρος από τα ιστορικά κοστούμια της μεγάλης ντίβας, που φυλάσσονταν στα υπνοδωμάτια του πάνω ορόφου, καθώς και όλο το αρχειακό υλικό της, όπως φωτογραφίες και δίσκοι. Μόλις έναν μήνα από τον θάνατο της αγαπημένης της αδελφής Βάσως και λίγες εβδομάδες μετά τον χαμό και της καλύτερης φίλης της, Ελπης, η Ζωζώ Σαπουντζάκη θρηνεί για την αγαπημένη της Κινέτα και το σπίτι στο οποίο φιλοξενήθηκαν τα μεγαλύτερα ονόματα της τέχνης και του πολιτισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα