Στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου!

15:30 9/7/2016 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣΝτάλας: Στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου!Σάββατο, Ιούλιος 9, 2016 - 15:00

Σε πόλεμο με όρους τυφλής βίας εξελίσσεται η ένταση που επικρατεί μεταξύ αστυνομικών και Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ. Τέσσερις σκοπευτές πυροβόλησαν 12 αστυνομικούς, σκοτώνοντας τουλάχιστον πέντε από αυτούς, μετατρέποντας έτσι μια αντιρατσιστική διαδήλωση στο Ντάλας σε σκηνικό θρίλερ και παράνοιας, και εξωθώντας κάποιους να μιλήσουν για πρόθυρα εμφυλίου πολέμου.

Εκατοντάδες

άνθρωποι διαδήλωναν για να καταγγείλουν τον θάνατο δύο Αφροαμερικανών από πυρά αντρών των δυνάμεων της τάξης. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, από τη Βαρσοβία όπου βρίσκεται, κατήγγειλε τις «άγριες, υπολογισμένες και ποταπές επιθέσεις», για τις οποίες «δεν υπάρχει καμία δικαιολογία». Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει σοκ στην αμερικανική κοινωνία, που αποτυπώνεται και στις αντιδράσεις celebrities στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ηθοποιός Πατρίσια Αρκέτ έγραψε στο twitter: «Σας παρακαλώ όλους, σταματήστε να σκοτώνεστε. Οχι πια όπλα. Οχι άλλη βία. Οχι άλλη δολοφονία». Ο αφροαμερικανικής καταγωγής τραγουδιστής Τζον Λέτζεντ υπογράμμισε: «Το να είσαι αντίθετος με το να σκοτώνουν αστυνομικοί δεν ισοδυναμεί με το να είσαι υπέρ της δολοφονίας αστυνομικών».

Keywords
Τυχαία Θέματα