Σουίτες πολυτελείας μέσα σε κλινάμαξα!

Οι λάτρεις των τρένων έχουν πλέον τον ιδανικό προορισμό για διαμονή. Ο λόγος για ένα ξενοδοχείο στην Κορνουάλη, που έχει δημιουργηθεί μέσα σε παλιά wagon-lit, δηλαδή τα βαγόνια των τρένων που είχαν και κρεβάτια. Η επιχείρηση είναι ιδέα του πρώην μουσικού Ντέιβιντ και της Λίζι Στρουντ, οι οποίοι αγόρασαν πριν από δεκαεπτά χρόνια, αντί 200 ευρώ, το πρώτο τους βαγόνι από τρένο που ήταν εγκαταλειμμένο στον σταθμό ενός χωριού. Το εγκατέστησαν στον κήπο του σπιτιού τους και με πολλές μετατροπές το μεταμόρφωσαν σε ξενώνα. Ο ενθουσιασμός όσων φιλοξενήθηκαν εκεί ήταν μεγάλος, οπότε αποφάσισαν να το νοικιάζουν

προκειμένου να αποσβέσουν τα 14.000 ευρώ που είχε στοιχίσει η ανακαίνισή του.

Σήμερα, εκτός από το αρχικό δωμάτιο-βαγόνι, το οποίο η οικογένεια ονόμασε «Old LuggageVan», οι επισκέπτες μπορούν να μείνουν σε ένα τρένο που εκτελούσε κάποτε χρέη ταξιδιωτικού ταχυδρομικού γραφείου, το οποίο αγόρασαν στο eBay. Πλέον το... ξενοδοχειακό συγκρότημα για ράγες διαθέτει πολυτελή δωμάτια αλλά και σαλόνι κι έχει μετατραπεί σε πόλο έλξης τουριστών απ' όλο τον κόσμο. Κυρίως προσελκύει οικογένειες, αλλά και ζευγάρια που εμπνέονται από το ταξιδιωτικό ρομάντζο που αποπνέει το ξενοδοχείο-τρένο που βρίσκεται στο Σεν Ζερμέν της Κορνουάλης.

Η επιχείρηση έχει την ηλικία του γιου του Ντέιβιντ και της Λίζι Στρουντ, ο οποίος είναι πλέον δεκατεσσάρων ετών και απασχολείται ενεργά στη συντήρηση του ξενοδοχείου-τρένου, αλλά και στο καλωσόρισμα των πελατών. Οπως φαίνεται, θα είναι ο συνεχιστής του, και προκειμένου οι γονείς του να του κληροδοτήσουν κάτι που θα τους κάνει υπερήφανους, έχουν ήδη ξεκινήσει ενέργειες για να προσαρτήσουν κι άλλα βαγόνια-ξενώνες.

ΚΑΤΙΑ ΓΙΑΠΑΛΑΚΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα