Σώθηκαν από θαύμα!

17:12 1/8/2018 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΣώθηκαν από θαύμα!Τετάρτη, Αύγουστος 1, 2018 - 17:08

❱❱ Ανασύρθηκε ζωντανό ζευγάρι ηλικιωμένων το Ι.Χ. του οποίου «βούτηξε» σε γκρεμό 120 μ. κοντά στη Μονή Παναγίας Προυσιώτισσας

Από τον
ΓΙΑΝΝΗ ΚΩΤΣΑΛΑ

Σε θαύμα της Παναγίας Προυσιώτισσας θα αποδίδει τη σωτηρία του ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που έκαναν «βουτιά» σε γκρεμό βάθους 120 μέτρων με το αυτοκίνητό τους κοντά στην ομώνυμη μονή στην Ευρυτανία, καθώς όχι μόνον επέζησαν, αλλά ανασύρθηκαν σχεδόν χωρίς γρατζουνιά έπειτα από επιχείρηση που έκοβε την ανάσα! Το απίστευτο είναι ότι το αυτοκίνητό τους δεν τουμπάρισε ούτε μία

φορά!



Ο 73χρονος οδηγός και η 70χρονη σύζυγός του κατευθύνονταν προς τον Τόρνο Ευρυτανίας το απόγευμα της Δευτέρας, όταν το αυτοκίνητο ξέφυγε για άγνωστο λόγο από την πορεία του λίγο πριν από τη θέση Διπόταμα και έπεσε στον γκρεμό.

Ομως, στάθηκαν τυχεροί, καθώς ακινητοποιήθηκε σε ένα δέντρο λίγο πριν καταλήξει στο ποτάμι! Οι ηλικιωμένοι δεν έχασαν τις αισθήσεις τους και, όταν συνήλθαν από το σοκ, η 70χρονη κάλεσε βοήθεια από το κινητό της, που ευτυχώς είχε σήμα στον πυθμένα του γκρεμού!



Αμεσα στήθηκε μια δύσκολη επιχείρηση για την ανάσυρσή τους από πυροσβέστες, αστυνομικούς, ΕΚΑΒ, το Ελληνικό Διασωστικό Σώμα Ευρυτανίας και εθελοντές. Οι πυροσβέστες έφτασαν με συρματόσχοινα στο σημείο του ατυχήματος, το οποίο θα δυσκόλευε ακόμα και ορειβάτες, αφού ο γκρεμός είναι σχεδόν κάθετος! Τους απεγκλώβισαν, τους έβαλαν σε φορεία και τους ανέσυραν στον δρόμο, απ' όπου μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Καρπενησίου. Από την πρώτη στιγμή φάνηκε ότι ήταν πολύ ελαφρά τραυματισμένοι και δεν κινδύνευε η ζωή τους!

Keywords
Τυχαία Θέματα