Σκλάβοι κροίσου! Απίθανες καταγγελίες για Ινδό μεγιστάνα

17:15 8/7/2020 - Πηγή: Espresso

Σε συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς καταγγέλλεται ότι έχει στήσει την αυτοκρατορία φτηνών ρούχων Ινδός επιχειρηματίας με έδρα το Μάντσεστερ, που είχε μάλιστα καταφέρει να πείσει και την Κάιλι Τζένερ να ποζάρει με ένα φόρεμά του αξίας κάτω των 20 ευρώ.

Ο Μαχμούντ Καμάνι, που έχει γεννηθεί στην Ινδία προτού στήσει την εταιρία fast fashion Boohoo, η οποία έφτασε να αξίζει πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ, πωλούσε τσάντες σε πάγκους. Εκμεταλλεύτηκε τη δυνατότητα των πωλήσεων μέσω διαδικτύου και έστησε την επιχείρησή του το 2006, με στόχο

να παραδίδει πόρτα πόρτα τα ρούχα του, που ήταν σε τιμές κάτω του κόστους. Η εταιρία άρχισε με τρεις υπαλλήλους και είχε έδρα μια αποθήκη στο Μάντσεστερ. Τώρα έχει 1.000 εργαζομένους.

Καταγγελίες

Οι μετοχές της εταιρίας τον τελευταίο καιρό πήραν την κατρακύλα, καθώς άρχισαν να βγαίνουν στην επιφάνεια καταγγελίες για συνθήκες γαλέρας σε μικρά εργαστήρια του Λέστερ, και μάλιστα εν μέσω κορονοϊού, την ώρα που τα βλαστάρια του κροίσου γλεντοκοπούσαν με αιθέριες υπάρξεις.

Υπάλληλος σε ένα εργαστήριο που φτιάχνει ρούχα για την Boohoo αλλά και για την εταιρία των γιων του Μαχμούντ Pretty Little Thing καταγγέλλει ότι δεν τους δίνονταν μάσκες ή γάντια, και μάλιστα με μεροκάματα πείνας. Τα σχετικά ρεπορτάζ, που είδαν το φως μέσα στο Σαββατοκύριακο, έχουν ήδη προκαλέσει έρευνα της βρετανικής αστυνομίας, με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών της Βρετανίας να δεσμεύεται ότι θα κάνει τα πάντα για να καταπολεμήσει τη σύγχρονη σκλαβιά στη Βρετανία.

Keywords
Τυχαία Θέματα