Σκλάβοι για όργανα και σις κεμπάπ!

ΚΟΣΜΟΣΤους αφαιρούν τα όργανα, τους ακρωτηριάζουν και τους...Σκλάβοι για όργανα και σις κεμπάπ! Πέμπτη, Νοέμβριος 30, 2017 - 15:49

❱❱ Μαρτυρίες-σοκ για βασανιστήρια (μέχρι θανάτου) μεταναστών που έπεσαν στα χέρια σωματεμπόρων

Από την
Αλεξία Κοσίνα

«Τους αφαιρούν τα όργανα, τους ακρωτηριάζουν και τους ψήνουν σαν ζωντανούς, σαν σις κεμπάπ! Αυτό κάνουν στους Αφρικανούς μετανάστες που αναζητούν ένα πέρασμα στην Ευρώπη οι Λίβυοι σωματέμποροι».

Με

αυτά τα λόγια περιγράφει την άγρια μοίρα των μεταναστών από τις υποσαχάριες χώρες της Αφρικής πρώην υπουργός της Νιγηρίας. «Οι Λίβυοι τους πωλούν για σκλάβους και είτε τους δολοφονούν, τους ακρωτηριάζουν, τους βασανίζουν είτε τους βάζουν να εργάζονται μέχρι θανάτου» συνεχίζει ο δικηγόρος και πρώην υπουργός αεροπορίας της Νιγηρίας Φέμι Φάνι-Καγιόντε, τονίζοντας πως το 75% των σκλάβων που υφίσταται τα παραπάνω προέρχεται από τη Νιγηρία.

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις έρχονται μετά τη δημοσιοποίηση βίντεο του CNN και ρεπορτάζ, σύμφωνα με τα οποία οι Αφρικανοί μετανάστες και πρόσφυγες πωλούνται ως δούλοι από Λίβυους σωματεμπόρους για μόλις 740 ευρώ.

Χιλιάδες φτάνουν στη Λιβύη από τα υποσαχάρια κράτη και το Κέρας της Αφρικής με την ελπίδα να περάσουν στην απέναντι πλευρά της Μεσογείου. Ωστόσο, με την πολιτική που ακολουθούν Ιταλία και Ε.Ε. να χρηματοδοτούν και να εκπαιδεύουν την ακτοφυλακή της Λιβύης να εμποδίζει τη ροή μεταναστών προς την Ευρώπη, πολλοί βλέπουν το ταξίδι τους προς μια καλύτερη ζωή να τελειώνει στη Λιβύη, μια χώρα που παραμένει σε χάος έξι χρόνια μετά την πτώση του δικτάτορα Μουαμάρ Καντάφι.

Καταγγελίες

Κάποιοι καταλήγουν σε κέντρα κράτησης, όπου βασανίζονται και κακοποιούνται από τις τοπικές πολιτοφυλακές που ελέγχουν τα κέντρα, εκμεταλλευόμενες το κενό εξουσίας, και πολλοί άλλοι απομένουν έρμαια στα χέρια των ανθρώπων στους οποίους οφείλουν σημαντικά ποσά.

Τον περασμένο μήνα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΓΧΣ) κατήγγειλαν ότι η κράτηση των μεταναστών στη Λιβύη έχει καταντήσει μια επιχείρηση απαγωγής, βασανιστηρίων και εκβιασμών σε πλήρη άνθηση.

Στην έκθεσή τους αναφέρουν, μεταξύ άλλων, ότι οι υπεύθυνοι ασφαλείας των καταυλισμών εξαναγκάζουν τους άνδρες να τρέχουν γυμνοί στα προαύλια μέχρι να καταρρεύσουν από την εξάντληση, ενώ βιάζουν τις γυναίκες και τις αναγκάζουν να ζητούν χρήματα από τις οικογένειές τους, προκειμένου να τις ελευθερώσουν.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα