Σχολείο «Κανάκη» και πηγάδι ζωής!

18:15 5/6/2014 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΣχολείο «Κανάκη» και πηγάδι ζωής!Πέμπτη, Ιούνιος 5, 2014 - 18:09

Αν και δεν ήταν παρών σ' αυτό το σημαντικό, δεύτερο ταξίδι στη Σιέρα Λεόνε, ο Αντώνης Κανάκης έζησε τη συγκίνηση μέσα από τα πλάνα που του έφεραν οι συνεργάτες του από την πιο φτωχή χώρα του Τρίτου Κόσμου.
Το τηλεοπτικό συνεργείο που συνεργάστηκε με τον παρουσιαστή πριν από περίπου ένα χρόνο για το ντοκιμαντέρ «Immersion: Βουτιά σε μια άλλη πραγματικότητα», ταξίδεψε ξανά στην αφρικανική ήπειρο, ώστε να καταγράψει συγκινητικές στιγμές. Η νέα εκπομπή-ντοκουμέντο,

με τίτλο «One love team», που θα προβληθεί την ερχόμενη Δευτέρα στις 22.15 από τον ΑΝΤ1, θα μας δείξει πώς από το ελληνικό φιλότιμο φτιάχτηκε ένα σχολείο και κατασκευάστηκε ένα πηγάδι για να δώσει ζωή σε έναν τόπο όπου το να έχει κάποιος πόσιμο νερό θεωρείται πολυτέλεια.

Ο Αντώνης Κανάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, την ώρα που έβλεπε και αξιολογούσε το πολύτιμο υλικό των συνεργατών του (ανέλαβε μόνος του τη σκηνοθεσία και το μοντάζ της εκπομπής). Πώς θα μπορούσε άλλωστε να μη λυγίσει βλέποντας ένα σχολείο στη δοκιμασμένη Σιέρα Λεόνε να έχει το όνομά του; Κάτι που θέλησε τόσο η κοινότητα όσο και οι 28 Ελληνες ανάδοχοι γονείς παιδιών της Action Aid, οι οποίοι ταξίδεψαν στην Αφρική.

Θυμίζουμε πως η ένθερμη ανταπόκριση των Ελλήνων τηλεθεατών μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ «Immersion: Βουτιά σε μια άλλη πραγματικότητα» υπήρξε συγκινητική. Ο δημιουργός του «Ράδιο Αρβύλα» κατάφερε να κεντρίσει τότε το ενδιαφέρον 1.500.000 τηλεθεατών και μέσα σε λίγα 24ώρα τρεις κοινότητες από τη Σιέρα Λεόνε απέκτησαν ανάδοχους γονείς από την Ελλάδα. Δώδεκα εκατομμύρια άνθρωποι στην πάμπτωχη περιοχή της Αφρικής είδαν τη ζωή τους να βελτιώνεται έμπρακτα. Ο Αντώνης είχε άλλωστε δεσμευτεί εκ των προτέρων πως τα κέρδη που θα προέκυπταν από το ντοκιμαντέρ θα διατίθεντο για τη δημιουργία ζωτικών έργων της περιοχής.

Και η υπόσχεσή του πραγματοποιήθηκε! Με τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από την προβολή του ντοκιμαντέρ χρηματοδοτήθηκαν και κατασκευάστηκαν δύο πολύ σημαντικά έργα για την περιοχή: ένα σχολείο και ένα πηγάδι. Μάλιστα οι 28 ανάδοχοι γονείς παιδιών της Action Aid συμμετείχαν στο χτίσιμό τους. Το ταξίδι τους καταγράφηκε από το συνεργείο της εταιρείας του Αντώνη Κανάκη, ο οποίος εξεπλάγη, όταν είδε πως στο σχολείο έδωσαν το όνομά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα