Σαν να μπαίνει η άνοιξη

SHOWBIZωραίο στιλΣαν να μπαίνει η άνοιξηΠέμπτη, Φεβρουάριος 23, 2017 - 16:43

Κι αν χιονίσει και αν βρέξει, οι κολεξιόν της νέας σεζόν θα παραταχθούν στις βιτρίνες και θα μπούμε στον πειρασμό να τις φορέσουμε, ακόμα και αν τρέμει λίγο παραπάνω το σαγόνι όταν βραδιάζει.

Η εαρινή γκαρνταρόμπα λοιπόν, όπως προκύπτει από αυτά που παρουσίασαν στις πασαρέλες οι μεγάλοι οίκοι, θέλει ρίγες, κοντοκουρεμένα μαλλιά και ώμους στο νούμερο του Φρανκενστάιν!

1

Ρίγες
Οι οίκοι Missoni και Paul Smith έχουν τις ρίγες στο DNA τους, αλλά φέτος φαίνεται ότι έκαναν διασπορά του.. στιλιστικού γενετικού υλικού τους και στους άλλους οίκους, οι οποίοι παρουσίασαν τις ρίγες σε κάθε απόχρωση και κάθε πάχος. Για παράδειγμα, ο οίκος Mulberry παρουσίασε ρίγες λογικής βρετανικού σχολικού μπλέιζερ ακόμα και σε βερμούδες, ενώ ο οίκος Burberry έβαλε ρίγες τύπου μεταξωτής πιτζάμας.

2 Παντελόνι εργασίας
Ενα νέο ευχάριστο παντελόνι, που δεν κολλάει στο δέρμα μας σαν αποτριχωτικό κερί, που είναι ψηλόμεσο και μπορεί να έχει λάστιχο στο κάτω μέρος, έρχεται να κάνει την εργασιακή καθημερινότητα της γυναίκας λίγο πιο χαλαρή, αν και το πιθανότερο είναι ότι θα δεχθεί περιφρονητικά σχόλια από τους άνδρες. Απαντήστε τους ότι κάτι ξέρουν οι οίκοι Gucci, Chloe, Stella McCartney, Armani και Celine.

3 Ανετο λευκό φόρεμα
Είναι το αντίθετο του μαύρο μικρού φορέματος, αλλά φιλοδοξεί να πάρει τη θέση του την άνοιξη του 2017. Και δεν μιλάμε για τίποτα λευκά, κοφτά, ρομαντικά. Μιλάμε για δυναμικές γραμμές, σε μίντι ύψος, με μακριά ή μεγάλα μανίκια και στρογγυλούς ώμους. Ενδεικτικό, αυτό του οίκου Celine με τον ψηλό λαιμό και το δέσιμο στη μέση.

4 Εντονα χρώματα
Valentino, Gucci, Givenchy και Hermes αποφάσισαν ότι θέλουν η άνοιξη να εισβάλει στις ντουλάπες με έντονα χρώματα, όπως κίτρινο, πορτοκαλί, ροζ αλλά και φούξια, που θα δίνουν την αίσθηση σε κάθε γυναίκα ότι την έχει αγκαλιάσει ένα μεσογειακό ηλιοβασίλεμα, όπως λένε χαρακτηριστικά οι ρομαντικής ψυχής συντάκτριες μόδας της «Telegraph».

5 Πανοφόρι
Το κομβικό κομμάτι της γκαρνταρόμπας κάθε μεταβατικής εποχής, δηλαδή άνοιξης και φθινοπώρου, είναι στοίχημα για όλους τους μεγάλους οίκους που προσπαθούν κάθε φορά να της προσθέσουν την πινελιά που θα την ανανεώσει, χωρίς όμως να προσβάλλει τον κλασικό χαρακτήρα της. Ο οίκος Balenciaga, καλή ώρα, προτείνει για φέτος καμπαρντίνες με πιο τετραγωνισμένους ώμους.

6 Οversize σακάκι
Και τι φοράει κανείς με το φαρδύ παντελόνι; Το νέο φαρδύ σακάκι απαντούν οίκοι όπως Celine και Balenciaga, οι οποίοι αντλούν έμπνευση από τη βάτα της δεκαετίας του '80, που έχει αποτέλεσμα να τριγωνίζει τη σιλουέτα αφού στενεύει στη μέση.

7 Μεγάλα σκουλαρίκια
Είτε στο ένα αυτί, όπως προτάθηκε στις επιδείξεις της Μαίρης Κατράντζου, είτε στο κλασικό διπλό του, όπως στους Dolce & Gabbana, τα μεγάλα μεγέθους σκουλαρίκια επιβάλλονται. Ο οίκος Balenciaga για να ξεχωρίσει έβαλε δύο, αλλά διαφορετικού μήκους.

8 Κομμένα κοντά μαλλιά
Για τις τολμηρές, το νέο στιλ στα μαλλιά είναι το κοντό, αλλά όχι το πολύ κοντό. Τώρα το κούρεμα πρέπει να μη μοιάζει με ξύρισμα νεοσυλλέκτου, αλλά με αυτό που δείχνει να 'χει περάσει ένας μήνας από το κούρεμα, όπως της Βρετανίδας μοντέλου Ruth Bell.

Keywords
Τυχαία Θέματα