Ρουσφέτια από την ερωμένη του Ολάντ!

12:33 3/7/2015 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣΡουσφέτια από την ερωμένη του Ολάντ!Παρασκευή, Ιούλιος 3, 2015 - 12:27

Μπορεί να μην έχει ακόμη αποκτήσει επισήμως ούτε καν τον τίτλο της πρώτης φιλενάδας, ωστόσο η Ζιλί Γκαγιέ, η ηθοποιός που φέρεται ότι διατηρεί σχέση με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, λέγεται ότι έχει ήδη αρχίσει να «βολεύει» φίλους της σε υψηλά πόστα.

Αυτό αποκαλύπτει η σατιρική εφημερίδα «Canard Enchaine», αναφέροντας ως παράδειγμα τον σύζυγο της κολλητής φίλης της και ηθοποιού Αν Κονσινί, ο οποίος είναι προς το παρόν διευθυντής της Γαλλικής Ακαδημίας στη Ρώμη και φαίνεται να προορίζεται

για τη διεύθυνση της Εθνικής Σχολής Καλών Τεχνών στο Παρίσι, ένα περιζήτητο πόστο για το οποίο αποφασίζει απευθείας το υπουργείο Πολιτισμού.

Ο Ερίκ ντε Σασέ έπρεπε να περάσει από επιτροπή για να εκθέσει τις ικανότητές του, όπως έκαναν και οι ακόμη έντεκα υποψήφιοι. Αν και ο Σασέ αναμένεται να περάσει από την ίδια διαδικασία, φαίνεται να είναι ήδη «σίγουρος», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, ότι έχει τη θέση στο τσεπάκι του. Είναι όμως και τυπικά ο καλύτερος για τη θέση;

Η «Canard Enchaine» αναφέρει σχετικά ότι το 2012 είχαν καταγγελθεί κάποια προβλήματα λειτουργίας στη Γαλλική Ακαδημία της Ρώμης που τελεί υπό τη διοίκηση του Σασέ, όμως διευκρινίζεται ότι ο ίδιος δεν είχε κατηγορηθεί ευθέως γι' αυτά. Παρ' όλα αυτά, η τότε υπουργός Πολιτισμού Ορελί Φιλιπετί είχε εισηγηθεί άλλους υποψηφίους για την αντικατάστασή του, ωστόσο ο Φρανσουά Ολάντ είχε αντισταθεί σθεναρά στην απομάκρυνσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα