Ρομπότ δολοφόνοι

ΚΟΣΜΟΣΡομπότ δολοφόνοιΤρίτη, Αύγουστος 22, 2017 - 18:12

Επιστήμονες τονίζουν ότι η τεχνολογία τους θα φτάσει σε χέρια τρομοκρατών και έτσι θα οδηγηθούμε στον Γ' Παγκόσμιο!

Ανοικτή επιστολή-συναγερμό, που προειδοποιεί ότι δεν απομένει πολύς χρόνος «μέχρι να ανοίξει το κουτί της Πανδώρας» από την ανάπτυξη ρομπότ δολοφόνων, έστειλαν στα Ηνωμένα Εθνη περισσότεροι από 100 ειδικοί σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης, μεταξύ των οποίων και ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της εταιρίας Tesla Ιλον Μασκ.

Τα Ηνωμένα Εθνη πρόσφατα

ψήφισαν για την έναρξη επίσημων συνομιλιών για ρομποτικά όπλα, όπως drones και τανκς. Εν όψει αυτής της εξέλιξης, οι ειδικοί από 26 χώρες έστειλαν την επιστολή που τονίζει τον κίνδυνο αυτή η απόφαση να οδηγήσει στην «τρίτη επανάσταση στα μέσα διεξαγωγής πολέμων», με την πρώτη να είναι η πυρίτιδα και η δεύτερη τα πυρηνικά.

«Με το που θα αναπτυχθούν, τα θανατηφόρα αυτά αυτόνομα όπλα θα επιτρέπουν ένοπλη σύρραξη που θα έχει διαστάσεις μεγαλύτερες από ποτέ άλλοτε και σε ορίζοντα χρόνου που θα είναι πολύ πιο μικρός από αυτόν που χρειάζεται ο άνθρωπος για να συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει. Τα ρομπότ μπορεί να αποτελέσουν όπλα τρομοκρατών, όπλα τυράννων σε βάρος αθώων πληθυσμών, αλλά και όπλα που μπορεί να γίνουν στόχοι χάκινγκ και να συμπεριφέρονται με μη επιθυμητούς τρόπους» επισημαίνεται στην επιστολή, που προειδοποιεί ότι «μόλις ανοίξει το κουτί της Πανδώρας θα είναι δύσκολο να κλείσει».

Απαγόρευση

Οι ειδικοί ζητούν να περιληφθεί στον κατάλογο απαγόρευσης όπλων βάσει της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για ορισμένα συμβατικά όπλα (CCW) αυτό που περιγράφουν ως «ανήθικη τεχνολογία». Μια ενδεχόμενη απαγόρευση ανάπτυξης τεχνολογίας «ρομπότ δολοφόνων» είχε συζητηθεί παλαιότερα από επιτροπές του ΟΗΕ.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι το 2015 τουλάχιστον 1.000 ειδικοί σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης, επιστήμονες και ερευνητές είχαν στείλει επιστολή, επισημαίνοντας τους κινδύνους από την ανάπτυξη αυτόνομων όπλων. Μεταξύ αυτών που είχαν υπογράψει την εν λόγω επιστολή ήταν ο διακεκριμένος επιστήμονας Στίβεν Χόκινγκ, ο συνιδρυτής της Apple Στίβεν Βόσνιακ και ο Ιλον Μασκ.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα