Ρεσιτάλ χορού στο Σύνταγμα

ΡΕΠΟΡΤΑΖΡεσιτάλ χορού στο ΣύνταγμαΠέμπτη, Αύγουστος 28, 2014 - 16:13

Φόρεσαν τις πλουμιστές παραδοσιακές ενδυμασίες τους και... βόλταραν στο κέντρο της Αθήνας προσφέροντάς μας ένα μοναδικό χορευτικό πρόγραμμα! Οι φετινοί συμμετέχοντες του Διεθνούς Φεστιβάλ Earthdancers - Χορευτές του Κόσμου, που πραγματοποιείται τις ημέρες αυτές σε τέσσερα θέατρα της πρωτεύουσας, έκαναν χθες το μεσημέρι έναν πρωτότυπο περίπατο στο ιστορικό κέντρο της πόλης, παρασύροντας όλους τους Αθηναίους με τους παραδοσιακούς ρυθμούς και το μπρίο τους. Με

αφετηρία την πλατεία Συντάγματος, οι χορευτές από το Μεξικό, τη Ρουμανία, την Κορέα, τη Γεωργία και την Ιταλία έκαναν μια ευφάνταστη παρέλαση φορώντας τις τοπικές ενδυμασίες τους και κρατώντας τα μουσικά όργανα ανά χείρας. Μάλιστα δεν παρέλειψαν να κάνουν και μια σύντομη χορευτική επίδειξη αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των περαστικών οι οποίοι κοντοστάθηκαν για να τους απολαύσουν. Στη συνέχεια οι... πρωταγωνιστές του μίνι σόου κατέβηκαν την οδό Ερμού προχωρώντας προς την Αδριανού, κάνοντας έτσι μια βόλτα στη γραφική συνοικία της Πλάκας.

Ο διοργανωτής του φεστιβάλ Παναγιώτης Μπιτάκος δήλωσε στην «Espresso»: «Ο κόσμος ανταποκρίθηκε θερμά στο ενδιαφέρον αυτό δρώμενο, ενώ οι περισσότεροι ρωτούσαν να μάθουν για τις προγραμματισμένες παραστάσεις του φεστιβάλ. Μάλιστα εκείνοι που έκλεψαν τις εντυπώσεις ήταν οι περφόρμερ από το Μεξικό».

Η διοργάνωση Earthdancers - Χορευτές του κόσμου πραγματοποιείται για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα. Ξεκίνησε χθες στο Κηποθέατρο Παπάγου, ενώ σήμερα η παράστασή τους θα παρουσιαστεί στο Βεάκειο. Τέλος, το Σάββατο και την Κυριακή το χορευτικό θέαμα θα φιλοξενηθεί στο Θέατρο Πέτρας και το Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς αντιστοίχως. Να σημειωθεί ότι στις παραστάσεις μετέχουν ομάδες και από την Ιορδανία και την Ελλάδα.

Γιώτα Βαζούρα

Keywords
Τυχαία Θέματα