Πύρινη κόλαση

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠύρινη κόλασηΔευτέρα, Ιούνιος 19, 2017 - 15:20

Φρικτό θάνατο μέσα στις φλόγες βρήκαν τουλάχιστον 62 άνθρωποι στην Πορτογαλία, οι περισσότεροι από τους οποίους απανθρακώθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους.
Μεταξύ των θυμάτων της πυρκαγιάς που ξέσπασε το Σάββατο στην περιοχή Πεντρογκάο Γκράντε, στην καρδιά της χώρας, είναι και ένα τετράχρονο αγόρι, ο Ροντρίγκο Ροζάριο, το άψυχο κορμί του οποίου βρέθηκε, σύμφωνα με τη γιαγιά του, δίπλα σ' ένα αυτοκίνητο μέσα στο οποίο είχα απανθρακωθεί ο θείος του.

Η τραγική ειρωνεία

είναι ότι ο Σιντέλ Μπελχιόρ προσπαθούσε να πάρει μακριά τον μικρό Ροντρίγκο από την περιοχή απ' όπου ξεκίνησε η πύρινη λαίλαπα, καθώς τον είχε υπό την προστασία του, αφού οι γονείς του έλειπαν για μήνα του μέλιτος. Ακόμη τρία παιδιά, ηλικίας τριών έως έξι ετών, εκτιμάται ότι είναι μεταξύ των νεκρών. Από τους 59 τραυματίες, τέσσερις νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Ομάδες ψυχολόγων έχουν αναλάβει να βοηθήσουν τους επιζήσαντες, που είναι όλοι σε κατάσταση σοκ. «Δυστυχώς, φαίνεται ότι είναι η μεγαλύτερη τραγωδία που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο δασικών πυρκαγιών» δήλωσε ο εμφανώς συντετριμμένος Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα, που κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος.

Η πυρκαγιά, που επεκτάθηκε γρήγορα σε πολλά μέτωπα στην κατάφυτη με ευκαλύπτους και πεύκα περιοχή, εκτιμάται ότι προκλήθηκε από κεραυνό, καθώς οι πυροσβέστες εντόπισαν ένα δέντρο χτυπημένο από «ξηρή καταιγίδα», ενώ στη χώρα επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες, που φτάνουν κατά τόπους και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα