Πυρ από Fashion Police με... Χρυσές Σφαίρες!

ΚΟΣΜΟΣΘέμαΠυρ από Fashion Police με... Χρυσές Σφαίρες!Σάββατο, Ιανουάριος 17, 2015 - 16:30

Οι απονομές βραβείων θεωρούνται παραδοσιακά η μεγαλύτερη ευκαιρία για τις μεγάλες κυρίες της showbiz να επιδείξουν το γούστο τους ή την έλλειψη αυτού. Η «πασαρέλα» ξεκινά κάθε χρόνο από την τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών και κορυφώνεται τη βραδιά της απονομής των Οσκαρ, που φέτος θα γίνει στις 22 Φεβρουαρίου.

Το κόκκινο χαλί που

είχε στρωθεί έξω από το «Beverly Hilton Hotel» στο Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνιας γέμισε από νωρίς κάμερες τηλεοπτικών συνεργείων από όλο τον κόσμο που ήθελαν να καταγράψουν την άφιξη των διασήμων και να πάρουν τις πρώτες δηλώσεις τόσο για τα προγνωστικά όσο και για τις ενδυματολογικές επιλογές τους, που για το κοινό είναι εξίσου ενδιαφέρουσες.

Προτού καλά καλά συνταχθεί η λίστα των νικητών, τα διεθνή ΜΜΕ δημοσιεύουν συνήθως τις λίστες των σταρ που ευστόχησαν ή αστόχησαν ενδυματολογικά, ενώ τις περισσότερες φορές «τρέχουν» ακόμη και online ψηφοφορίες στη διάρκεια της βραδιάς.

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι σταρ παρέλασαν στο κόκκινο χαλί και έθεσαν εαυτούς κάτω από το μικροσκόπιο κριτικών, φαν και της λεγόμενης «Fashion Police». Και ενώ όλα τα βλέμματα ήταν στα φορέματα και τα κοσμήματα, οι ομπρέλες αποδείχτηκαν το απόλυτο αξεσουάρ φέτος, καθώς το ψιλόβροχο απειλούσε να καταστρέψει, εκτός από τις κουπ, και τα ρούχα τους.

Οι περισσότερες celebrities επιχείρησαν να παίξουν εκ του ασφαλούς επιλέγοντας κλασικά στράπλες ή γοργονέ γραμμές σε nude και μεταλλιζέ αποχρώσεις, ενώ οι πιο τολμηρές προτίμησαν έντονα χρώματα, με κυρίαρχο το κόκκινο.

Δεν ήταν ωστόσο και λίγες εκείνες που υπέπεσαν σε σοβαρά στιλιστικά ατοπήματα, είτε καταστρέφοντας το look τους με λάθος επιλογή παπουτσιού είτε επιλέγοντας εκκεντρικές, πλην όμως άκομψες δημιουργίες.

Οι πιο καλοντυμένες

Χάιντι Κλουμ
Αν και το κόκκινο πολλές το αποφεύγουν, φοβούμενες μη «χαθούν» στο κόκκινο χαλί, η Χάιντι Κλουμ είχε κάθε λόγο να το τολμήσει. Και δικαιώθηκε, καθώς όχι μόνο δεν πέρασε απαρατήρητη, αλλά έκανε και όλα τα φλας να στραφούν προς το μέρος της. Το 41χρονο μοντέλο επέλεξε one shoulder δημιουργία του Atelier Versace, με εντυπωσιακό σκίσιμο στο πόδι, συνδυασμένο με κόκκινα σατέν πέδιλα Jimmy Choo.

Αμάλ Κλούνεϊ
Οπως αποκάλυψε ο σύζυγός της, έως αργά το βράδυ της παραμονής των βραβείων δεν είχε επιλέξει τι φόρεμα θα έβαζε. Η πολλή σκέψη φαίνεται ότι της βγήκε σε καλό, καθώς έδειχνε classy και εντυπωσιακή με τη μαύρη Dior Haute Couture τουαλέτα της. Η 36χρονη δικηγόρος τη συνδύασε με λευκά γάντια, clutch από την προσωπική συλλογή της και κοσμήματα Harry Winston.

Σίντι Κρόφορντ
Αν είσαι super model, δεν χρειάζεσαι πολλά για να εντυπωσιάσεις. Ενα εφαρμοστό φόρεμα σε λιτή γραμμή, υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτει βαθύ σκίσιμο, έντονο χρώμα και διάσημη υπογραφή, είναι ό,τι πρέπει. Στην περίπτωση της 48χρονης Σίντι Κρόφορντ η μπλε ρουά τουαλέτα διά χειρός Atelier Versace στάθηκε αρκετή για να την εντάξει στις πιο εντυπωσιακές παρουσίες της βραδιάς.

Κάθριν Ζέτα Τζόουνς
Τη δοκιμασμένη συνταγή της επιτυχίας ακολούθησε η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς επιλέγοντας κόκκινη, μάξι δημιουργία σε κλασική γραμμή. Η Ουαλή πρωταγωνίστρια της «Μάσκας του Ζορό» διάλεξε ορθά να τη συνδυάσει με λιτό χτένισμα και μακριά διαμαντένια σκουλαρίκια. Το κόκκινο είναι μακράν το χρώμα της.

Οι πιο κακοντυμένες

Ρόζαμουντ Πάικ
Εφταιγε το σχέδιο; Η εφαρμογή; Η παράλειψη του εσωρούχου; Ή μήπως ήταν ένας κακός συνδυασμός όλων, που έκανε την εμφάνιση της Ρόζαμουντ Πάικ να μείνει αξέχαστη, με την κακή όμως έννοια; Το σίγουρο είναι ότι η λευκή τουαλέτα Vera Wang δεν κολάκευε καθόλου την 35χρονη ηθοποιό.

Κίρα Νάιτλι
Η εγκυμοσύνη δεν μπορεί να θεωρηθεί αρκετή δικαιολογία για μια τόσο κακόγουστη εμφάνιση. Το φόρεμα που απεικόνιζε όλα τα στάδια της μεταμόρφωσης της πεταλούδας, αν κι έφερε την υπογραφή Chanel, θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί νυχτικό της γιαγιάς της, ενώ η τεράστια πεταλούδα αντί για χερούλι στο τσαντάκι της έκανε τα πράγματα ακόμη χειρότερα.

Λίνα Ντάναμ
Πάνω που βρήκε το χρώμα αλλά και το χτένισμα που της ταιριάζει περισσότερο από τα προηγούμενα, έχασε το styling. Η 28χρονη σταρ επέλεξε κόκκινη ασύμμετρη σατέν τουαλέτα από την καλοκαιρινή κολεξιόν του οίκου Zac Posen, όμως δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει. Η αμάνικη δημιουργία δεν την κολάκευε ιδιαίτερα.

Κέρι Ουάσινγκτον
Αν οι φαν της σειράς «Scandal» απογοητεύτηκαν μια φορά που δεν είδαν το όνομά της στη λίστα των υποψηφίων, σίγουρα η εμφάνισή της δεν συνέβαλε στο να τους φτιάξει το κέφι. Λίγο το μήκος, λίγο η υφή του υφάσματος, λίγο η ατυχής σκέψη να συνδυάσει τη μοβ-ροζ δημιουργία της Mary Katrantzou με κοκκινόμαυρες γόβες και μαύρο clutch, οδήγησαν την κατά τα άλλα καλόγουστη Ουάσινγκτον στον στιλιστικό όλεθρο.

Selfies πολλών αστέρων λίγο πριν τα φλας
Εκεί που οι παλαιότερες γενιές σταρ ούτε που θα διανοούνταν να φωτογραφηθούν αμακιγιάριστες ή να αποκαλύψουν τα μυστικά ομορφιάς τους πριν από κάποιο red carpet event, στην εποχή των social media σχεδόν κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στον πειρασμό μιας selfie, έστω και πριν από την ολοκλήρωση του χτενίσματος ή του μακιγιάζ.

Η Χάιντι Κλουμ έδωσε μια μικρή γεύση του φορέματος, όχι όμως και του χρώματός του, φροντίζοντας να βάλει ασπρόμαυρο φίλτρο στη φωτογραφία από την προετοιμασία της που ανέβασε στο Instagram, τη στιγμή που η Κέιτ Χολμς αποκάλυψε στους followers της ότι πέρασε το πρωινό της απονομής «θαμμένη» κάτω από εφημερίδες. Λίγο αργότερα ανέβασε φωτογραφία της από τη στιγμή που ήταν παραδομένη στα χέρια του make-up artist και του κομμωτή της, κάνοντας και την απαραίτητη διαφήμιση των χορηγών.
Μακράν πιο χαλαρή όλων και με μεγαλύτερη διάθεση για χιούμορ αποδείχτηκε η Μαρία Μενούνος, η οποία όχι μόνο δεν φάνηκε να αγχώνεται για το τελικό αποτέλεσμα, αλλά φρόντισε να κάνει το απαραίτητο διάλειμμα για φαγητό και κουβεντούλα μαζί με τον προσωπικό κομμωτή και μακιγιέρ της Δημήτρη Γιαννέτο. Οι δυο τους έφαγαν το γεύμα τους στο κρεβάτι και πήραν δυνάμεις για τη δύσκολη βραδιά που είχαν μπροστά τους.

Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Keywords
Τυχαία Θέματα