Ψυχάκιας φαρσέρ

ΡΕΠΟΡΤΑΖΨυχάκιας φαρσέρΤρίτη, Ιανουάριος 30, 2018 - 15:32

❱❱ Stop στη δίωξη (λόγω... ακαταλόγιστου) στον 29χρονο που τηλεφωνούσε και έλεγε ότι είχε βάλει βόμβες σε στρατολογικά γραφεία της χώρας

Από την
Ντέμη Ντάβαρη

Ανω κάτω έκανε τα στρατολογικά γραφεία ολόκληρης της χώρας ένας 29χρονος φαρσέρ, ο οποίος τηλεφώνησε στη Στρατολογική Υπηρεσία Ανατολικής Αττικής και προειδοποίησε ότι τάχα θα εκραγούν βόμβες μέσα στις επόμενες τρεις ώρες!

Η απίστευτη υπόθεση, που έφτασε στην αίθουσα του

Δ' Μονομελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας, είχε ως πρωταγωνιστή τον νεαρό που κατάφερε να ξεσηκώσει τις υπηρεσίες του Στρατού το μεσημέρι της 24ης Απριλίου 2012, διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις που αφορούσαν μάλιστα την τέλεση κακουργηματικών πράξεων.

Περιγράφοντας το συμβάν, ένας επαγγελματίας οπλίτης που υπηρετούσε στο Ρουφ και έλαβε το τηλεφώνημα του 29χρονου αναφέρει στην κατάθεσή του: «Ο άγνωστος σ' εμένα συνομιλητής ήταν άνδρας και μου είπε “έχω να σου αναφέρω ένα δυσάρεστο γεγονός: Εχει τοποθετηθεί βόμβα σε όλα τα στρατολογικά γραφεία της Ελλάδος”. Τον ρώτησα αν ανήκει σε κάποια τρομοκρατική οργάνωση και αυτός απάντησε αρνητικά».

Αμέσως, ο οπλίτης ενημέρωσε τους ανωτέρους του στην ιεραρχία και στα γραφεία τους σήμανε συναγερμός! Μάλιστα, όπως ανέφερε σε κατάθεσή του αστυνομικός που συμμετείχε στις έρευνες για τον εντοπισμό του άνδρα ο οποίος τηλεφώνησε απειλώντας με εκρηκτικούς μηχανισμούς, «απεστάλη αρμόδιο συνεργείο για εξερεύνηση των χώρων της Στρατολογικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης επί της οδού Εγνατίας και δεν διαπιστώθηκε ύπαρξη βόμβας ή άλλου εκρηκτικού μηχανισμού».

Απαλλαγή

Τελικά, οι Αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τον νεαρό από τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου, μέσω του οποίου έκανε την επίμαχη κλήση. Οπως διαπιστώθηκε από ιατρικές βεβαιώσεις που προσκομίστηκαν στο δικαστήριο, ο 29χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και μάλιστα γι' αυτό είχε λάβει απαλλαγή στράτευσης. Στην κατάθεσή του, ο πατέρας του κατηγορουμένου ανέφερε ότι, όταν ρώτησε τον γιο του εάν πράγματι έκανε το τηλεφώνημα, εκείνος το παραδέχθηκε.

«Ηταν απερισκεψία και τώρα που ακολουθώ θεραπεία μέσω ψυχολογικής υποστήριξης είμαι καλύτερα και καταλαβαίνω το λάθος μου» είχε υποστηρίξει ο 29χρονος και στις εξηγήσεις που έδωσε ενώπιον των Αρχών.
Το δικαστήριο, αξιολογώντας το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας, αποφάσισε την παύση της ποινικής δίωξης του 29χρονου ελλείψει ικανότητας καταλογισμού.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα