Ψάχνουν θύματα του παιδεραστή και στην Ελλάδα

ΡΕΠΟΡΤΑΖΈδινε υπνωτικά χάπια σε παιδιά και τα κακοποιούσε σεξουαλικάΨάχνουν θύματα του παιδεραστή και στην ΕλλάδαΠέμπτη, Απρίλιος 24, 2014 - 11:45

Συναγερμός σήμανε στην ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από επείγουσα ενημέρωση του FBI για παιδεραστή με διεθνή δράση, ο οποίος είχε διδάξει ως καθηγητής σε ιδιωτικό αμερικανικό κολέγιο στην Αθήνα! Πρόκειται για τον 60χρονο William James Vahey, η ανατριχιαστική δράση

του οποίου αποκαλύφθηκε τον περασμένο Μάρτιο στη Μινεσότα όπου διέμενε μόνιμα, όταν η οικιακή βοηθός του βρήκε στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του δεκάδες φωτογραφίες με γυμνά παιδιά, τα περισσότερα σε κατάσταση αναισθησίας, καθώς φρόντιζε ο ίδιος να τους δίνει υπνωτικά χάπια προκειμένου να τα βιάζει!

Από το 1978 έως και το 1980 ο σατανικός καθηγητής είχε εργαστεί στο αμερικανικό σχολείο ACS στην Αθήνα, όπου δίδαξε μαθηματικά και φυσική, ενώ ήταν και προπονητής στην ομάδα μπάσκετ του σχολείου. Ο W.J. Vahey στις 11 Μαρτίου του 2014 αυτοκτόνησε στο σπίτι του στη Μινεσότα, αμέσως μετά την αποκάλυψη της δράσης του και το κάλεσμα σε απολογία από τον εισαγγελέα της πολιτείας. Οταν οι αστυνομικοί μπήκαν στο σπίτι του και έψαξαν τον υπολογιστή του, διαπίστωσαν ότι ήταν «φορτωμένος» με παιδικό πορνογραφικό υλικό, κυρίως με 90 φωτογραφίες παιδιών που ο ίδιος είχε τραβήξει. Στη συνέχεια ενημερώθηκε το FBI, που άρχισε αμέσως την ενημέρωση των αντίστοιχων υπηρεσιών στις χώρες όπου κατά καιρούς είχε εργαστεί ως καθηγητής ο αδίστακτος παιδεραστής. Μάλιστα στη διαδικτυακή σελίδα του FBI αναρτήθηκαν και τα σχολεία που είχε διδάξει ο W.J. Vahey, ανάμεσά τους και το American Community School, Athens, Greece: 1978-1980, όπως αναγράφεται επισήμως στην ιστοσελίδα.

Οπως διαπιστώθηκε από τις έως τώρα έρευνες του FBI, ο σατανικός καθηγητής είχε διδάξει από το 1972 μέχρι και το 2014, όταν και έβαλε τέλος στη ζωή του, σε σχολεία στη Βρετανία, την Ελλάδα, τη Σαουδική Αραβία, στον Λίβανο, στο Ιράν και στην Ισπανία.

Ολες οι αστυνομικές Αρχές των χωρών από τις οποίες πέρασε ο W.J. Vahey έχουν ήδη ενημερωθεί από το FBI προκειμένου να πραγματοποιήσουν έρευνες, έστω και έπειτα από τόσα χρόνια, ώστε να εντοπιστούν θύματα του παιδεραστή, τα οποία ενδεχομένως -λόγω φόβου- δεν είχαν καταγγείλει τον βιασμό τους από τον «εντιμότατο κύριο καθηγητή».

Οπως αναγράφεται χαρακτηριστικά στην ιστοσελίδα του FBI, τα περισσότερα παιδιά οι φωτογραφίες των οποίων βρέθηκαν στον υπολογιστή του σατανικού καθηγητή είναι προφανώς ναρκωμένα από υπνωτικά χάπια που τους είχε χορηγήσει ο 60χρονος και για τον λόγο αυτό ενδεχομένως να μην είχαν αντιληφθεί την ασέλγεια που είχαν υποστεί από τον σάτυρο της Μινεσότα.

Αλλες δύο φορές

Οσον αφορά την Ελλάδα, εκτός από τα δύο χρόνια στα οποία δίδαξε στο ACS, ο W.J. Vahey φέρεται να είχε επισκεφτεί τη χώρα μας άλλες δύο φορές κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '90 για καλοκαιρινές διακοπές στα νησιά.
Τέλος, οι ελληνικές υπηρεσίες, που έχουν ενημερωθεί από τις αντίστοιχες αμερικανικές, θα προβούν σε σύντομο χρονικό διάστημα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο Vahey είχε και στη χώρα μας έκνομη δραστηριότητα, ενώ αναμένεται να σταλούν από τις ΗΠΑ φωτογραφίες παιδιών που βρέθηκαν στον υπολογιστή και έχουν ελληνικά χαρακτηριστικά.

Θεοδόσης Π. Πάνου

William James VaheyFBIπαιδεραστήςΕλληνική Αστυνομία
Keywords
Τυχαία Θέματα