Πρόβα θανάτου!

ΚΟΣΜΟΣΠρόβα θανάτου!Παρασκευή, Δεκέμβριος 7, 2018 - 19:36

❱❱ Πυροσβέστης σκοτώθηκε μία μέρα μετά την άσκηση στην οποία παρίστανε τον... νεκρό

ΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Από ένα τραγικό παιχνίδι της μοίρας ο πυροσβέστης Στέφανο Κολασάντι, που την Τετάρτη σκοτώθηκε από έκρηξη λόγω πυρκαγιάς σε βενζινάδικο στην Ιταλία, είχε κάνει τον νεκρό σε άσκηση ανάλογου σεναρίου της Πυροσβεστικής την προηγούμενη ημέρα.

Μιλώντας εκ των υστέρων, οι συνάδελφοί του κάνουν λόγο για «οιωνό» στον οποίο

κανένας δεν έδωσε σημασία.

Ο 50χρονος Κολασάντι, που ήταν παντρεμένος και είχε μία κόρη, δεν έπρεπε καν να βρίσκεται στο βενζινάδικο στη Σαλάρια οδό, κοντά στο Μπόργκο Κουίντζιο του Ριέτι, περίπου 40 χιλιόμετρα από τη Ρώμη, καθώς δεν ήταν εν ώρα υπηρεσίας.

Περνούσε από το σημείο με όχημα της Πυροσβεστικής, το οποίο πήγαινε για σέρβις. Είδε όμως ότι βυτίο που εφοδίαζε δεξαμενή του βενζινάδικου είχε πάρει φωτιά και σταμάτησε να βοηθήσει. Από την έκρηξη που ακολούθησε έχασε τη ζωή του, όπως συνέβη και με έναν οδηγό αυτοκινήτου που είχε σταματήσει από περιέργεια, ενώ υπήρξαν και 18 τραυματίες.

Τραγική φιγούρα, ο αδερφός του Κολασάντι, ο οποίος είναι αστυνομικός στο Ριέτι και ήταν από τους πρώτους που έφτασαν στο βενζινάδικο με περιπολικό μετά την έκρηξη. Κατεβαίνοντας από το όχημα έμαθε ότι υπήρχε τουλάχιστον ένας νεκρός, ο οποίος ήταν ο 50χρονος αδερφός του.

Από το μυαλό των συναδέλφων του Κολασάντι, ο οποίος ήταν 21 χρόνια πυροσβέστης και λάτρευε το ποδόσφαιρο, καθώς υπήρξε ποδοσφαιριστής, ενώ εργαζόταν και ως προπονητής ερασιτεχνικής ομάδας γυναικών, πέρασε η άσκηση στην οποία είχαν συμμετάσχει την προηγούμενη ημέρα στο Ριέτι. Οπως διηγήθηκαν στην «Corriere Della Sera», προέβλεπε την κατάσβεση πυρκαγιάς σε βυτίο υγραερίου που ανεφοδίαζε δεξαμενή και υπήρχε ένας «νεκρός», τον οποίο είχε υποδυθεί ο Κολασάντι.

Keywords
Τυχαία Θέματα