Προκλητικά γυρίσματα στην Πρέβεζα από Αλβανό δημοσιογράφο

ΠΟΛΙΤΙΚΗΠροκλητικά γυρίσματα στην Πρέβεζα από Αλβανό δημοσιογράφοΤρίτη, Απρίλιος 11, 2017 - 15:21

Παρότι έχει κηρυχθεί «persona non grata» (ανεπιθύμητος), ο Αλβανός δημοσιογράφος Μαρίν Μέμα (φωτό) κατάφερε να περάσει πάλι παράνομα στην Ελλάδα και να κάνει προκλητικά γυρίσματα στην Πρέβεζα, στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ, με το οποίο σκόπευε να παρουσιάσει την «αλβανική» -όπως λέει- ιστορία της περιοχής της Ηπείρου και τις αλβανικές ρίζες των κατοίκων!

Το περιεχόμενο του ντοκιμαντέρ, το οποίο προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό της Αλβανίας Top Channel, εντάσσεται στο πλαίσιο της αλβανικής προπαγάνδας που προωθείται από ακραίους και εθνικιστικούς κύκλους της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με το epiruspost, το καλοκαίρι του 2012 ο Αλβανός δημοσιογράφος είχε εντοπιστεί από την ελληνική Αστυνομία στον μεθοριακό σταθμό Μαυροματίου Θεσπρωτίας, ύστερα από ρεπορτάζ που είχε βιντεοσκοπήσει στο Μαργαρίτι και στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας για τους Τσάμηδες και τους Αλβανούς που ζουν στην Ελλάδα. Μάλιστα, τον Αύγουστο του ίδιου έτους, οι ελληνικές Αρχές ενημέρωσαν τον Μέμα ότι του αφαιρείται εφ' όρου ζωής το δικαίωμα να περάσει τα ελληνοαλβανικά σύνορα και είχε χαρακτηριστεί πρόσωπο επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της Ελλάδας!

Ομως, ο Αλβανός δημοσιογράφος κατάφερε όχι μόνο να περάσει τα σύνορα μαζί με τηλεοπτικό συνεργείο, αλλά και να κάνει ανενόχλητος πολυήμερα γυρίσματα σε Πρέβεζα, Πάργα και χωριά της περιοχής. Μάλιστα, πανηγυρίζει γράφοντας πως το «persona non grata» δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια!

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα