Πότε θα «πέσουν» τα «δώρα»

ΠΟΛΙΤΙΚΗΠότε θα «πέσουν» τα «δώρα»Δευτέρα, Δεκέμβριος 3, 2018 - 16:26

❱❱ Από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι καταβολές των δώρων του ΟΑΕΔ, των κύριων και επικουρικών συντάξεων, του επιδόματος παιδιού και των αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια, με την πλειονότητα των πιστώσεων να έχει ολοκληρωθεί πριν από τα Χριστούγεννα

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ημερομηνίες καταβολής για τα βοηθήματα, τα επιδόματα και τις συντάξεις αναμένεται να

είναι οι εξής: για το επίδομα παιδιού που αφορά το διάστημα Νοεμβρίου - Δεκεμβρίου ως την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αίτηση Α21 δέχεται νέες αιτήσεις ως τις 31 Δεκεμβρίου για όλους όσοι δεν έχουν υποβάλει φέτος. Οι κύριες συντάξεις του τ. ΟΓΑ και του τ. ΟΑΕΕ αναμένεται να καταβληθούν την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου. Ως τις 21 Δεκεμβρίου υπολογίζεται να καταβληθούν και οι κύριες συντάξεις όλων των υπόλοιπων πρώην Ταμείων που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ. Προσπάθεια να καταβληθούν πριν από τα Χριστούγεννα οι επικουρικές συντάξεις του Ιανουαρίου καταβάλλει και η διοίκηση του ΕΤΕΑΕΠ.

Στους λογαριασμούς τους

Τα αναδρομικά στους εν ενεργεία και συνταξιούχους ενστόλους, πανεπιστημιακούς, γιατρούς του ΕΣΥ, δικαστικούς λειτουργούς και στα μέλη κρατικών ορχηστρών υπολογίζεται ότι θα πιστωθούν στους λογαριασμούς τους ως τις 21 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, νομικοί υποστηρίζουν ότι, εάν προκύψει πρόβλημα και οι πιστώσεις δεν γίνουν σε αυτό το χρονικό διάστημα, η τελική προθεσμία που έχει η κυβέρνηση με βάση τις αποφάσεις του ΣτΕ είναι η 23η Ιανουαρίου 2019.

Τα επιδόματα ανεργίας και τα δώρα του ΟΑΕΔ αναμένεται να καταβληθούν από τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου και το αργότερο πριν από τα Χριστούγεννα. Το δώρο Χριστουγέννων δίνεται στους ανέργους που δικαιούνται και λαμβάνουν επίδομα ανεργίας. Είναι ίσο με το ποσό της τακτικής επιδότησης, αν έχουν πάρει επίδομα από την 1η Μαΐου ως τις 31 Δεκεμβρίου. Αναλογία ίση με τρία ημερομίσθια ανά μήνα επιδότησης δικαιούνται όσοι έχουν πάρει επιδότηση ανεργίας για μικρότερο χρονικό διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα