«Πόλεμος» σεισμολόγων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Πόλεμος» σεισμολόγωνΔευτέρα, Ιούλιος 22, 2019 - 19:39

❱❱  Κόντρα με πολιτικές διαστάσεις μεταξύ Τσελέντη και Λέκκα με φόντο τα 5,1 Ρίχτερ  που ταρακούνησαν τη μισή Ελλάδα

Εμφύλιος με βαριές αλληλοκατηγορίες ξέσπασε μεταξύ των σεισμολόγων που έχουν χωριστεί σε δύο «στρατόπεδα», με φόντο τον ισχυρό σεισμό των 5,1 Ρίχτερ που ταρακούνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής την Αττική αλλά και ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα.

Ενώ η μετασεισμική δραστηριότητα έβαινε ομαλά, κατά τους επιστήμονες, παρά τους 49 μετασεισμούς που

ακολούθησαν, δεν ήταν εξίσου ήπιο και το κλίμα μεταξύ τους, καθώς έβγαλαν τα... μαχαίρια τόσο τηλεοπτικά όσο και διαδικτυακά.

Μήλον της Εριδος αποτέλεσαν ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, και η συνεδρίαση της επιτροπής εκτίμησης σεισμικής επικινδυνότητας το βράδυ της Παρασκευής, ενώ η κόντρα δεν άργησε να πάρει και πολιτικές διαστάσεις.

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καθηγητής Ακης Τσελέντης εξαπέλυσε σοβαρές καταγγελίες εναντίον του ΟΑΣΠ, αναφορικά με τη διαχείριση του σεισμού, ενώ τόνισε πως δεν κλήθηκε στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, επειδή δεν είναι «αυλοκόλακας», σαν κάποιους που «προσπαθούν να διατηρήσουν τις θέσεις τους»!

Μάλιστα, κατήγγειλε πως είχε τεθεί σε... αποκλεισμό από τον πρώην υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

Απαντώντας, ο πρόεδρος του οργανισμού, καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας συνέστησε στον κ. Τσελέντη να είναι πιο προσεκτικός και τόνισε πως «ο ΟΑΣΠ έχει 35 χρόνια ιστορία και μεγάλη αναγνώριση του έργου του από την ελληνική κοινωνία».

Στη συνέχεια, πέρασε στην αντεπίθεση.

«Ο κ. Τσελέντης ήταν 20 χρόνια μέλος της επιτροπής σεισμικής επικινδυνότητας και δεν πήγαινε ποτέ στις συνεδριάσεις της» τόνισε και πρόσθεσε πως ο πρώην υπουργός Υποδομών δεν συμπεριέλαβε τον κ. Τσελέντη στην παρούσα σύνθεση της επιτροπής «γιατί εκκρεμούσε εισαγγελική έρευνα εις βάρος του σχετικά με δηλώσεις που είχε κάνει για επικείμενο σεισμό στη δυτική Ελλάδα».

Ανταπαντώντας, ο κ. Τσελέντης ανέφερε ότι ποτέ δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του.

Keywords
Τυχαία Θέματα