Ποιοι έσβησαν πρόστιμο 2.000.000 € για κοσμηματοπώλη

ΡΕΠΟΡΤΑΖΠοιοι έσβησαν πρόστιμο 2.000.000 € για κοσμηματοπώληΤρίτη, Νοέμβριος 24, 2015 - 12:24

Πρόστιμο ύψους περίπου 2.000.000 ευρώ που είχε επιβληθεί από το ΣΔΟΕ σε δύο επιχειρήσεις πασίγνωστου κοσμηματοπώλη, με μεγάλη παράδοση στον χώρο, σβήστηκε με... μαγικό τρόπο! Η διερεύνηση καταγγελίας, σύμφωνα με την οποία διεγράφη αναιτιολόγητα το πρόστιμο, έφερε τελικά ποινικές διώξεις.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς έκανε έρευνα που οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του κοσμηματοπώλη για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική

απιστία εις βάρος του Δημοσίου και τριών μελών της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων, τα οποία διώκονται για απιστία. Από την έρευνα των επίκουρων εισαγγελέων Διαφθοράς Αγγελικής Τριανταφύλλου και Γιάννη Σέβη, προέκυψε ότι (παρά την αρνητική εισήγηση) η Επιτροπή αποφάσισε να κάνει δεκτές τις προσφυγές του κοσμηματοπώλη και να ακυρώσει τη επιβολή των προστίμων.

Ο ΦΠΑ

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, μάλιστα, «από τις πλήρως αιτιολογημένες και εμπεριστατωμένες εκθέσεις ελέγχου και επανελέγχου των ελεγκτών - υπαλλήλων του ΣΔΟΕ προέκυπταν με βεβαιότητα και πέραν πάσης αμφιβολίας όλα όσα καταλογίζονται στις δύο επιχειρήσεις κοσμημάτων του επιχειρηματία».

Σύμφωνα με τις εκθέσεις ελέγχου που είχε υποβάλει το ΣΔΟΕ για τις δύο επιχειρήσεις του δαιμόνιου κοσμηματοπώλη, αυτές πωλούσαν ρολόγια σε αγοραστές από το εξωτερικό, ώστε να μην είναι υπόχρεες στην καταβολή ΦΠΑ σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος! Μάλιστα, στις αποδείξεις πώλησης είχαν μπει πλαστές σφραγίδες της γερμανικής τελωνειακής Αρχής, ώστε να φαίνεται ότι τα ρολόγια εξήχθησαν στο εξωτερικό! Με αυτό τον τρόπο ο κοσμηματοπώλης κατάφερνε να μηδενίζει τον ΦΠΑ για τις επίμαχες πωλήσεις και, τελικά, να μην καταβάλλει ούτε ένα ευρώ στο Δημόσιο!

Keywords
Τυχαία Θέματα