Παράταση για Λονδίνο

Είχε την ευκαιρία να σφραγίσει το εισιτήριο για το Λονδίνο, τελικά όμως μπήκε σε περιπέτειες. Στον τρίτο προημιτελικό της Ευρωλίγκας ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα (83-72) από την Αναντολού Εφές μέσα στο «Αμπντί Ιπεκτσί». Οι Τούρκοι μείωσαν σε 2-1 και πλέον η μάχη για την πρόκριση στο φάιναλ φορ κορυφώνεται εν όψει του «ραντεβού» της Παρασκευής. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν αδυναμίες στην άμυνα (και ειδικά στα ριμπάουντ), ενώ είχαν πρόβλημα

και στο μαρκάρισμα του Σαβάνοβιτς, ο οποίος πέτυχε εύκολα καλάθια είτε από μέση απόσταση είτε μέσα από τη ρακέτα. Ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο οι πρωταθλητές Ελλάδας «κόλλησαν» και επιθετικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέτυχαν μόλις ένα πόντο στο τελευταίο πεντάλεπτο, με βολή του Πρίντεζη, και έτσι η διαφορά έφτασε στους οκτώ πόντους (37-29) με τη λήξη του ημιχρόνου.

Η Εφές μπήκε δυνατά και στο τρίτο δεκάλεπτο. Εκμεταλλεύτηκε τη «νωθρή» αμυντική λειτουργία της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα και άνοιξε κι άλλο την «ψαλίδα» στο σκορ (56-39 στο 26' και 65-46 στο 29'). Ουσιαστικά δεν άλλαξε κάτι ούτε στο τελευταίο δεκάλεπτο και έτσι η Εφές έφτασε εύκολα στο τελικό 83-72.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 37-29, 65-50, 83-72.

- Με σχόλιό του στο Τwitter ο μάνατζερ του Βασίλη Σπανούλη, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει μιλήσει με καμία ομάδα για το μέλλον του πελάτη του και δεν πρόκειται να το κάνει μέχρι το τέλος της σεζόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα