Παραμύθι με λακ και happy end

SHOWBIZΠαραμύθι με λακ και happy endΚυριακή, Ιούνιος 15, 2014 - 13:00

Κατέκτησε το Λος Αντζελες δουλεύοντας με τα πιο λαμπερά ονόματα του Χόλιγουντ. Τζέσικα Αλμπα, Λορίν Χάτον, Φάρα Φόσετ, Μαντλίν Στόουν, Τζένιφερ Λόπεζ και Μαρίσα Τομέι είναι λίγες μόνο από τις διάσημες σταρ που εμπιστεύτηκαν κατά τη διάρκεια της καριέρας τους την πολύτιμη κόμη τους στον Ελληνα δεξιοτέχνη Γαβριήλ Γεωργίου. Εναν άνθρωπο που λατρεύουν και

πασίγνωστα τοπ μόντελ, όπως η Κλόντια Σίφερ, η Εστέλα Γουόρεν ή η Ρέιτσελ Στίβενς που μόλις κατέκτησε τον τίτλο της πιο σέξι γυναίκας της χρονιάς.

Η καλλονή Ντεπίκα Παντουκόνε

Σήμερα το τρομερό παιδί του hair styling, μετά την κατάκτηση του πλανήτη Χόλιγουντ, εισβάλει στο χρυσό Μπόλιγουντ αναλαμβάνοντας να χτενίσει τις πιο αγαπημένες σταρ της Ινδίας, αρχής γενομένης από την καλλονή Ντεπίκα Παντουκόνε και την παγκοσμίως αναγνωρισμένη σταρ Φρίντα Πίντο. Κι αν ο διάσημος κομμωτής στις αρχές της περασμένης δεκαετίας είχε καταφέρει ύστερα από σκληρή δουλειά να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στο Χόλιγουντ, στο Bollywood τού στρώνουν κόκκινο χαλί! Η «Vogue» Ινδίας θα τον βραβεύσει το επόμενο διάστημα ως τον καλύτερο hairstylist της χρονιάς, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά σε μη Ινδό επαγγελματία.

Οπως υποστηρίζει στη συνέντευξή του στην «Espresso της Κυριακής» ο Γαβριήλ Γεωργίου, ο οποίος φωτογραφήθηκε στο αρχοντικό που διατηρεί στην περιοχή του Ψυρρή, όλα ήταν θέμα σκληρής δουλειάς αλλά και τύχης, που ήταν ένα σημαντικό στοιχείο στη ζωή του. «Λίγο οι επιλογές και οι συνεργασίες που έκανα, λίγο οι αποφάσεις που πήρα και η τύχη, ήταν αρκετά για εμένα για να φτάσω εδώ που βρίσκομαι. Ολα ήταν θέμα σωστού timing, αφού από τις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν εγκατέλειψα την Αυστραλία για να έρθω στην Ελλάδα, μέχρι σήμερα βρίσκομαι σε ένα συνεχές ταξίδι» αναφέρει ο Γαβριήλ Γεωργίου, η ζωή του οποίου θα μπορούσε άνετα να θυμίζει χολιγουντιανό σενάριο.

Γεννημένος στη Μελβούρνη από Ελληνες γονείς, ο Γαβριήλ ακόμα θυμάται την πρώτη φορά που επισκέφτηκε για διακοπές τη χώρα μας, αλλά και όταν πήρε την απόφαση να μείνει μόνιμα εδώ, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στο Λονδίνο.

«Πάντα ήθελα και αναζητούσα το καλύτερο για εμένα και τη δουλειά μου. Για παράδειγμα, ενώ υπήρχαν πολλές εταιρείες που ήθελαν να με εντάξουν στο δυναμικό τους, εγώ προτιμούσα να δουλεύω περισσότερο ως freelancer κομμωτής. Γι' αυτό είναι λίγες οι συνεργασίες που έχω κάνει σε επίπεδο κομμωτηρίου. Για παράδειγμα, στις αρχές και ιδιαίτερα στα μέσα της δεκαετίας του '90, όταν η μόδα στην Ελλάδα διέγραφε μια τρελή ανοδική πορεία, εγώ συνεργαζόμουν πρώτη φορά με τον Βασίλειο Κωστέτσο, ενώ λίγο καιρό αργότερα έκανα τα μαλλιά σε επίδειξη του Λάκη Γαβαλά, στο πρώτο show της Dolce & Gabbana στην Ελλάδα».

Οσο ανοδική ήταν η πορεία της μόδας στην Ελλάδα άλλο τόσο ήταν και του Γαβριήλ, ο οποίος λίγο πριν από το 2000 βρέθηκε στο Λος Αντζελες, ύστερα από πρόταση που δέχτηκε από το πρακτορείο που συνεργαζόταν. «Φυσικά και δέχτηκα αμέσως, αφού ένας καινούργιος δρόμος ανοιγόταν μπροστά μου. Ετσι βρέθηκα στο Λος Αντζελες και τα έζησα όλα στην υπερβολή τους, μόνο που αρχικά δεν το καταλάβαινα. Ατελείωτες ώρες δουλειάς, χρήματα, καταχρήσεις, πάρτι, ραντεβού, πάντα με διάσημα πρόσωπα και ονόματα που ξεχώριζαν στον χώρο της μόδας. Τι άλλο μπορεί να ήθελα, θα σκεφτεί κάποιος, μόνο που εγώ άρχισα σιγά σιγά να χάνω από μέσα μου τον Γαβριήλ».

Ολα όμως άλλαξαν στη ζωή του σ' ένα επαγγελματικό ταξίδι στις Παρθένους νήσους, όταν είχε αναλάβει να φτιάξει τα μαλλιά της Βερόνικα Βαρεκόβα, για μια φωτογράφιση με μαγιό για κατάλογο μεγάλης εταιρείας.

«Είχα αρχίσει να χάνω τον εαυτό μου. Το αισθανόμουν πολύ έντονα αυτό. Ηθελα να τα παρατήσω και να φύγω μακριά, όμως δεν ήξερα το πώς και το γιατί. Ετσι βρέθηκα στις Παρθένους νήσους με το σούπερ μόντελ για μια πολύ σπουδαία δουλειά. Τη χτένιζα και στη συνέχεια την παραλάμβανε η make up artist κι εγώ πήγαινα στο δωμάτιο. Αισθανόμουν τόσο κουρασμένος που όλοι πίστευαν ότι ήμουν άρρωστος. Κάποια στιγμή, θυμάμαι, τη χτένισα και πήγα αμέσως στο δωμάτιό μου να ξαπλώσω. Εκεί έζησα μια τρομερή επιθανάτια εμπειρία, αφού αισθανόμουν ότι έφευγα από τη ζωή όντας πολύ ήρεμος. Ηταν τόσο απίστευτο όλο το σκηνικό που τότε κατάλαβα πως είχα πιάσει προσωπικό και επαγγελματικό πάτο. Ετσι χωρίς να σκεφτώ τίποτα γύρισα πίσω, ζήτησα από το πρακτορείο να με απαλλάξει από οποιαδήποτε άλλη επαγγελματική υποχρέωση και έφυγα για την Αυστραλία κάνοντας μια καινούργια αρχή».

«Συμφιλιώθηκα με τα πάντα γύρω μου και τους δικούς μου»

Στην Αυστραλία ο Γαβριήλ Γεωργίου θα έρθει πρώτη φορά σε επαφή και με τη διδασκαλία του Φάλουν Γκονγκ, μια προηγμένη εξάσκηση με την οποία το άτομο προσπαθεί να αφομοιώσει τα υψηλότερα χαρακτηριστικά του σύμπαντος, όπως είναι τα Τζεν, Σαν, Ρεν (Αλήθεια, Καλοσύνη, Ανεκτικότητα).

«Στη ζωή μου είχα διαβάσει πάρα πολλά, από αρχαίους Ελληνες φιλοσόφους μέχρι αρχές θρησκειών και πολιτισμών. Γενικότερα ψαχνόμουν πολύ αναζητώντας απαντήσεις στα αμέτρητα ερωτήματά μου. Μέσω μιας συνεργάτιδάς μου γνωρίστηκα με το Φάλουν Γκονγκ, στο οποίο βρήκα αυτό που αναζητούσα. Ολη αυτή η καλλιέργεια του νου και της σκέψης, καθώς και η καλλιέργεια του σώματος, η οποία επιτυγχάνεται με την εκτέλεση συγκεκριμένων ασκήσεων, κάτι μου έκαναν. Τελικά άρχισα να ασχολούμαι καθημερινά και να γίνομαι ένας καινούργιος άνθρωπος. Συμφιλιώθηκα με τα πάντα γύρω μου, τους δικούς μου, και αισθανόμουν έτοιμος και πάλι για καινούργια αρχή στη δουλειά, μόνο που αυτή τη φορά όλα θα ήταν διαφορετικά, καθώς θα μπορούσα να τα ελέγχω. Ετσι επιστρέφω δυναμικά και πάλι στη δουλειά, μόνο που αυτή τη φορά αντί για το Χόλιγουντ είμαι στο Bollywood».

Στη Βομβάη ο διάσημος κομμωτής θα έρθει σε επαφή με έναν καινούργιο πολιτισμό, αλλά και μια κατηγορία σταρ που μέχρι εκείνη την ώρα δεν είχε συναντήσει ξανά.

«Στο Λος Αντζελες περνάνε οι διάσημοι από δίπλα σου και δεν δίνεις καμία σημασία. Στη Βομβάη όλους αυτούς τους αντιμετωπίζουν σαν μικρούς θεούς. Τους θαυμάζουν τρελά και τους αγαπούν στον υπερθετικό βαθμό. Από την άλλη, εκείνοι είναι απλοί. Για παράδειγμα, εγώ που συνεργάζομαι με την Ντεπικά Παντουκόνε μόνο τα καλύτερα έχω να πω για εκείνη. Είναι πανέμορφη, με φίνους τρόπους και θεωρώ πως δεν είναι τυχαίο που βρίσκεται ανάμεσα στους πιο διάσημους ηθοποιούς της χώρας της. Εχουμε κάνει αρκετές ταινίες μαζί και φωτογραφίσεις, ενώ ήδη ξεκινούν γυρίσματα και για ακόμη μία ταινία τον επόμενο μήνα» καταλήγει ο κομμωτής που εκτός του ότι έχει συνεργαστεί και με πολλά επώνυμα πρόσωπα της χώρας μας, ονειρεύεται πως κάποια στιγμή θα αποφασίσει να μείνει μόνιμα εδώ.

Η sexy Φάρα Φόσετ και τα extension της J.Lo

Στα χρόνια που θα μείνει στην πόλη των αγγέλων, ο Γαβριήλ θα συνεργαστεί για μεγάλα διαστήματα με σταρ που είτε ξεκινούσαν εκείνη την εποχή την καριέρα τους, όπως η Τζέσικα Αλμπα, είτε ήταν ήδη φτασμένες, όπως η Φάρα Φόσετ.

«Με την αγαπημένη μου Τζέσικα Αλμπα συνεργαστήκαμε για παραπάνω από τρία χρόνια. Ενα κορίτσι, όμορφο, μα πάνω απ' όλα με τρόπους. Αυτό που με ενοχλούσε τα χρόνια που έμεινα στο Λος Αντζελες ήταν ότι μπορούσες να συνεργαστείς με ένα άτομα το οποίο μέχρι εκείνη την ώρα είχε μια μικρής έκτασης δημοσιότητα και να πηγαίνουν όλα τέλεια, και την επόμενη χρονιά, επειδή του δόθηκε μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα, έπρεπε να σου βγάλει το λάδι με εκείνες τις απαιτήσεις των σταρ που με έβγαζαν από τα ρούχα μου. Ευτυχώς η Τζέσικα δεν ήταν αυτής της κατηγορίας» αναφέρει ο διάσημος κομμωτής και προσθέτει:

«Τι να πω για τη συνεργασία μου με τον πραγματικό ξανθό άγγελο του Τσάρλι, τη γοητευτική Φάρα Φόσετ! Υπέροχος άνθρωπος, μοναδική προσωπικότητα, μα πάνω απ' όλα μια γυναίκα που ήξερε να σε συμβουλεύσει και να σε κρατήσει κοντά της. Επίσης συμπαθητική τότε ήταν η Τζένιφερ Λόπεζ, η οποία βρισκόταν ήδη στην άνοδό της, όταν τη γνώρισα. Συνεργαστήκαμε αρκετά και ιδιαίτερα την εποχή που ετοιμαζόταν να γυρίσει την ταινία «Gigli» με τον Μπεν Αφλεκ. Της είχα φτιάξει και τα εξτένσιον, ενώ σε όλα τα δοκιμαστικά που έγιναν και στα τρέιλερ ήμουν κοντά της».

Θάνος Μακρογαμβράκης
Φωτό: Βαγγέλης Μασιάς

Keywords
Τυχαία Θέματα