Παραλήρημα Βούτση!

ΠΟΛΙΤΙΚΗΠαραλήρημα Βούτση!Πέμπτη, Αύγουστος 10, 2017 - 15:07

Για πρώτη φορά ένας Ελληνας πολιτικός -και, μάλιστα, με την ιδιότητα του προέδρου της Βουλής- έκανε με πρωτοφανή σφοδρότητα αντεθνικές αναφορές κατά των στοιχείων που συνθέτουν την εθνική μας συλλογική ταυτότητα, μέσα από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης.

Ο μέχρι πρότινος προσεκτικός σε όσα λέει Νίκος Βούτσης, εκ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, προσέβαλε βάναυσα την ιστορική μνήμη και

τις παραδόσεις του τόπου, καθώς «ανακάλυψε» ξαφνικά ότι ο «ελληνικός λαός δεν είναι ο ορθόδοξος», ενώ έπληξε και το «κύτταρο» του κοινωνικού ιστού, την ελληνική οικογένεια, που περιθάλπει όσους δοκιμάζονται από τα Μνημόνια και τη λιτότητα, τα οποία εφαρμόζουν πιστά ο ίδιος και η κυβέρνηση.

Διά στόματος του κ. Βούτση, ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο και την κρυφή ατζέντα, που έχει στόχο να πλήξει ευθέως το τρίπτυχο το οποίο μας συγκροτεί ως έθνος: την αγάπη για την πατρίδα, την ορθόδοξη πίστη και την οικογένεια.

Παρελάσεις

«Η εποχή δεν μπορεί να είναι βαθύτατη συντηρητική ούτε η Ελλάδα η μεταμνημονιακή, για την οποία όλοι πρέπει να εργαζόμαστε και να έχουμε ένα όραμα, να είναι του “πατρίς, θρησκεία, οικογένεια” και του “Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών”...», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, που υπερασπίστηκε τον ανεκδιήγητο υπουργό Παιδείας για τις παρελάσεις, τονίζοντας ότι «δεν είναι ό,τι το καλύτερο» και «δεν συμβαίνει πουθενά αλλού στην Ευρώπη».

Ο πρόεδρος της Βουλής αντέδρασε στην επισήμανση ότι ο ελληνικός λαός είναι ορθόδοξος, λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν ορθόδοξοι λαοί», και παρατήρησε ότι «οι παραδόσεις σε πολύ μεγάλο βαθμό κρατούνται όσο τις κρατάει η εποχή τους», αγνοώντας ότι η Ορθοδοξία δεν είναι μια τυπική παράδοση, αλλά πίστη που διατηρήθηκε ζωντανή και στις πιο σκοτεινές περιόδους του Ελληνισμού.

«Δεν γεννιέται κανείς και πεθαίνει στο πλαίσιο ενός λαού ή εθνότητας και με το θρησκευτικό συναίσθημα αποτυπωμένο πάνω του. Είμαστε ένα σύγχρονο κράτος. Δεν είμαστε φονταμενταλιστικό ορθόδοξο κράτος, ούτε Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας» συνέχισε το παραλήρημά του ο κ. Βούτσης.

Παράληψη από το RSS:
Keywords
Τυχαία Θέματα