«Πάρ' το φεγγάρι και κάν' το βέρα μου»

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Πάρ' το φεγγάρι και κάν' το βέρα μου»Δευτέρα, Φεβρουάριος 22, 2016 - 16:37

Πρωτότυπη πρόταση γάμου από δύτη μόλις ανέσυρε από τον Θερμαϊκό το γνωστό γλυπτό του Π. Βασιλειάδη

Τον γνωστό στίχο «πάρ' το φεγγάρι και κάν' το βέρα μου» φαίνεται ότι είχε στο μυαλό του ένας νεαρός δύτης από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, που εναπόθεσε το «Φεγγάρι» κυριολεκτικά στα χέρια της αγαπημένης του, ζητώντας της να τον παντρευτεί!

Η πρόταση γάμου ήρθε αμέσως μετά την ανάσυρση του διάσημου γλύπτου «Φεγγάρι

στην ακτή», του καλλιτέχνη Παύλου Βασιλειάδη, από τον βυθό του Θερμαϊκού. Εκεί το είχαν ρίξει βάνδαλοι μία εβδομάδα νωρίτερα.


Το γλυπτό, που μέχρι πρότινος κοσμούσε την παραλία της Θεσσαλονίκης ακριβώς μπροστά από το ξενοδοχείο «Makedonia Palace», είχε γίνει στόχος βανδάλων το περασμένο Σάββατο, όταν άγνωστοι δράστες κατόρθωσαν να λυγίσουν τον κορμό του και στη συνέχεια να το πετάξουν στη θάλασσα. Οι έμπειροι δύτες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης συμμετείχαν στην επιχείρηση για την... ανάδυση του «Φεγγαριού» από τα νερά του Θερμαϊκού, ενώ, αφότου εντόπισαν το γλυπτό, το έδεσαν με ιμάντες και το ανέλκυσαν με τη βοήθεια γερανού.

Μετά την ολοκλήρωση της αποστολής τους, ένας εξ αυτών αποκάλυψε τη ρομαντική πλευρά του, «χαρίζοντάς» το στη σύντροφό του, που παρακολουθούσε τη διαδικασία ανάσυρσης! Εκείνη, εμφανώς συγκινημένη, είπε το «ναι» στον νεαρό σύντροφό της! Το γλυπτό μεταφέρθηκε σε χώρο του Δήμου Θεσσαλονίκης προκειμένου να επισκευαστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πάρ,par