«Παπάκι» καίει τσικουδιά

14:11 5/6/2018 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Παπάκι» καίει τσικουδιάΤρίτη, Ιούνιος 5, 2018 - 14:10

❱❱ Το«πράσινο» μοτοποδήλατο που σχεδίασε Κρητικός

Μπορεί να μην είναι το οικονομικότερο σε κατανάλωση, όμως σίγουρα το «παπάκι» ενός Κρητικού είναι το πιο... μερακλίδικο, αφού δεν χρειάζεται καύσιμα για να κινείται, αλλά μόνο τσικουδιά!

Το... τσικουδοκίνητο μηχανάκι είναι επινόηση του κ. Ηλιάκη, που το παρουσίασε στο City Lab Ηρακλείου, στο πλαίσιο του μεγάλου μαραθωνίου της ΚΕΔΕ, που στόχο έχει να συγκεντρώσει

προτάσεις επίλυσης των αστικών προβλημάτων μέσω νέων τεχνολογιών. Ο ίδιος και το «παπάκι» του κέρδισαν τις εντυπώσεις και θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι θα εξασφαλίσει το εισιτήριο για να συμμετάσχει στον πανελλήνιο διαγωνισμό που διοργανώνει το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».



Οπως είπε ο νεαρός Ηρακλειώτης, η συγκεκριμένη ευρεσιτεχνία στοχεύει στο να δείξει ότι υπάρχουν εναλλακτικές προτάσεις που μπορούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των αστικών κέντρων.
Στο ηρακλειώτικο City Lab κατατέθηκαν εννέα συμμετοχές από σχολεία, φοιτητές και κατοίκους της πόλης, με το «παπάκι» να είναι αυτό που έκλεψε την παράσταση και τράβηξε τα βλέμματα όλων.

Φιλικό προς το περιβάλλον

«...Ανάμεσα στις προτάσεις ήταν και αυτή του μοτοποδηλάτου που για καύσιμο χρησιμοποιεί βιοαέριο ή ακόμα και προϊόντα απόσταξης, όπως τσικουδιά ή άλλα παράγωγα βιοαποδομήσιμων προϊόντων, από νέο του δήμου μας, ο οποίος μελέτησε και κατασκεύασε το πιο “πράσινο” και φιλικό ως προς το περιβάλλον μετασκευασμένο “παπάκι”» επισήμανε μέσα από το ekriti.gr ο αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης.

Ενα επιπλέον προτέρημα που έχει το «πράσινο» παπάκι είναι ότι δίνει τη δυνατότητα στον κάτοχό του να επιλέγει μεταξύ δύο ειδών καυσίμου (βιοαέριο ή προϊόντα απόσταξης). Ετσι κι αλλιώς, πάντως, η πρόταση του κ. Ηλιάκη απέδειξε ότι, αν υπάρξει βούληση, μπορεί να βρεθεί πιο φιλικό προς το περιβάλλον είδος καυσίμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα