Παγωμένο «γλυπτό» στον Ψηλορείτη

17:31 2/1/2017 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΠαγωμένο «γλυπτό» στον ΨηλορείτηΔευτέρα, Ιανουάριος 2, 2017 - 17:29

Η έντονη χιονόπτωση των τελευταίων ημερών σε ολόκληρη τη χώρα έχει χαρίσει εντυπωσιακές εικόνες από διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Ωστόσο, η πιο επιβλητική προέρχεται από την Κρήτη, που βρέθηκε και αυτή στο στόχαστρο του χιονιά.

Τα βουνά του νησιού έχουν ντυθεί στα λευκά, προσφέροντας μοναδικές εικόνες, όπως αυτή του χιονισμένου Τίμιου Σταυρού

στην κορυφή του Ψηλορείτη, την οποία ανέβασε στη σελίδα του στο facebook το KritiChannel. Το χιόνι, σε συνδυασμό με τον αέρα και την πολύ χαμηλή θερμοκρασία, δημιούργησε ένα μοναδικό θέαμα του παγωμένου συμβόλου της Ορθοδοξίας που μοιάζει να κινείται στην κάτασπρη κορυφή. Μια φωτογραφία που θυμίζει έργα του γλύπτη Κώστα Βαρώτσου, όπως τον γνωστό «Δρομέα», ωστόσο δεν είναι παρά δημιούργημα της φύσης.

Αν και πέρασε το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική τις προηγούμενες ημέρες, τα μικροπροβλήματα συνεχίζονταν στο οδικό δίκτυο.

Αλυσίδες

Την Πρωτοχρονιά είχε διακοπεί για ένα διάστημα η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, στο ρεύμα προς το καζίνο, από το ύψος του τελεφερίκ, καθώς και στην περιφερειακή οδό Πεντέλης, από το 414 Στρατιωτικό νοσοκομείο έως τη λεωφόρο Διονύσου. Με αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνταν τα οχήματα στη λεωφόρο Φυλής, από τη Μονή Κλειστών προς Δερβενοχώρια.

Μικρής έκτασης προβλήματα υπήρξαν και σε άλλες περιοχές τις χώρες, καθώς με αλυσίδες διεξαγόταν η κυκλοφορία λόγω παγετού, σε ορισμένα σημεία των νομών Χαλκιδικής, Ημαθίας και Πέλλας.

Συγκεκριμένα, στη Χαλκιδική, τα οχήματα κινήθηκαν μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού, στην επαρχιακή οδό Νεοχώριου - Βαρβάρας - Ολυμπιάδας, την επαρχιακή οδό Παλαιοκάστρου - Ταξιάρχη και τη δασική οδό Πολυγύρου - Ταξιάρχη. Αλυσίδες ήταν απαραίτητες και σε τμήματα των δρόμων προς τα χιονοδρομικά κέντρα στο Σέλι και τα 3-5 Πηγάδια στην Ημαθία, αλλά και προς το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας στην Πέλλα.

Keywords
Τυχαία Θέματα