Οξύθυμος εστιάτορας τα έβαλε με ελεγκτές της Εφορίας

15:13 6/2/2017 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΘεσσαλονίκηΟξύθυμος εστιάτορας τα έβαλε με ελεγκτές της ΕφορίαςΔευτέρα, Φεβρουάριος 6, 2017 - 15:12

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν το Σάββατο σε ταβέρνα της Θεσσαλονίκης, όταν ο καταστηματάρχης όχι μόνο αρνήθηκε να υποβληθεί σε έλεγχο από ελεγκτές της Εφορίας, αλλά παρότρυνε τους θαμώνες να τον βοηθήσουν να τους διώξει! Τα πνεύματα ηρέμησαν με την επέμβαση της Αστυνομίας, που πάντως δεν

προέβη σε σύλληψη ή προσαγωγή, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο φορολογικός έλεγχος με την απρόσμενη εξέλιξη έγινε το μεσημέρι του Σαββάτου σε ταβέρνα που βρίσκεται στην περιοχή Παπάφειο της Θεσσαλονίκης. Το μαγαζί ήταν γεμάτο από κόσμο όταν έφτασε κλιμάκιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προκειμένου να διαπιστώσει αν η επιχείρηση κόβει κανονικά αποδείξεις.

Ομως, όταν οι ελεγκτές μπήκαν στην ταβέρνα παρατήρησαν ότι σε κανένα τραπέζι δεν είχε βγει απόδειξη, όπως ορίζει ο νόμος, και συνεπώς ζήτησαν να προχωρήσουν σε έλεγχο. Αυτό προκάλεσε την... οργισμένη αντίδραση του καταστηματάρχη, ο οποίος φέρεται ότι αρνήθηκε τον έλεγχο και άρχισε να φωνάζει στους ελεγκτές να σηκωθούν να φύγουν από το μαγαζί του! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ταβερνιάρης ζήτησε και τη... συνδρομή των πελατών προκειμένου να διώξει το κλιμάκιο της Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Βέβαια, παρά την αντίδραση του καταστηματάρχη, οι ελεγκτές δεν έφυγαν. Αντίθετα, ζήτησαν την παρέμβαση της Αστυνομίας -όπως, άλλωστε, προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις- προκειμένου να τους συνδράμει στον έλεγχο.

Στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό της Αμεσης Δράσης, αλλά οι αστυνομικοί δεν χρειάστηκε να προβούν σε προσαγωγή ή σύλληψη, καθώς τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιδιοκτήτης υποστήριξε πως είχε κόψει δελτία παραγγελίας και ότι στην πληρωμή θα έκοβε κανονικά απόδειξη στους πελάτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα