Οσο υπάρχουν άνθρωποι

18:15 9/7/2015 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΟσο υπάρχουν άνθρωποι Πέμπτη, Ιούλιος 9, 2015 - 18:10

Η ανακούφιση της ελληνικής κοινωνίας από τις συνέπειες της κρίσης είναι ο στόχος της νέας πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Μέσα στον επόμενο χρόνο το ίδρυμα θα προχωρήσει σε νέες δωρεές, συνολικού ύψους 100.000.000 ευρώ, με τελικό αποδέκτη τους ανθρώπους που έχουν πληγεί περισσότερο από τα οικονομικά προβλήματα, ενώ ανακοίνωσε την άμεση ενίσχυση των δύο μεγαλύτερων δήμων της χώρας με 20.000.000 ευρώ.

Το Ιδρυμα

Σταύρος Νιάρχος είναι ο μεγαλύτερος δωρητής που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, αφού το σύνολο των δωρεών του ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ. Εξακολουθεί να σχεδιάζει και να υλοποιεί νέα προγράμματα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα, όπως το πρόγραμμα δωρεών ύψους 100.000.000 ευρώ που ανακοίνωσε στις 25 Ιουνίου.

Βασικές ανάγκες

Μόλις χθες το ίδρυμα προχώρησε στην ανακήρυξη των πρώτων δωρεοδόχων του νέου προγράμματος. Πρόκειται για τους δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ο καθένας από τους οποίους θα πάρει άμεσα από 10.000.000 ευρώ για να καλύψει βασικές ανάγκες των πολιτών, οι οποίοι στα μεγάλα αστικά κέντρα βιώνουν εντονότερα τις συνέπειες της παρατεταμένης κρίσης.

Στο πλαίσιο της ίδιας πρωτοβουλίας, το ίδρυμα θα χορηγήσει συνολικά 3.700.000 ευρώ σε τρεις οργανισμούς πρόνοιας (Φάρος, PRAKSIS, Ιδρυμα Περιθάλψεως Ατόμων με Νοητική Υστέρηση ή με Σύνδρομο Down «Μ. Κόκκορη») και σε πέντε δημόσια νοσοκομεία της Αττικής (Αττικόν, Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά», Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά «Αγιος Παντελεήμων», «Ελπίς» «Σωτηρία»).

«Ολοι μας, όσοι και όσο μπορούμε, έχουμε σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, την ηθική υποχρέωση να βοηθήσουμε τη χώρα και τους συμπολίτες μας σε αυτή την πιο κρίσιμη καμπή. Δεν χωράει αναβολή ούτε δικαιολογία, πρέπει τώρα να προσφέρουμε, όσο μπορεί ο καθένας, για να μας βρει η επόμενη μέρα πιο δυνατούς και ενωμένους» είπε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, Ανδρέας Δρακόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Οσο,oso