Οσκαρ στη... λίμνη!

ΑΘΛΗΤΙΚΑΟσκαρ στη... λίμνη!Τρίτη, Δεκέμβριος 13, 2016 - 19:32

Ο Καρντόσο έβαλε το πρώτο του γκολ και οι «κόκκινοι» πέρασαν εύκολα από τον ΠΑΣ

Από τον
Χάρη Δάντση

Α λώβητος έφυγε από το... χωράφι των «Ζωσιμάδων» ο Ολυμπιακός, που επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα και διατήρησε το +7 από τον δεύτερο Παναθηναϊκό μετά την ολοκλήρωση της 14ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Οι Καρντόσο (σκόραρε -πρώτη φορά- στο 68') και Σεμπά (92') πέτυχαν

τα γκολ των «ερυθρολεύκων», μαντάρα τα έκανε ο ρέφερι Παπαπέτρου.

Ενδεκάδες χωρίς τα βαριά «πυροβολικά» τους παρέταξαν οι Γιάννης Πετράκης και Πάουλο Μπέντο. Ο τεχνικός του ΠΑΣ άφησε στον πάγκο τον Πέδρο Κόντε (6 γκολ φέτος στο πρωτάθλημα), ενώ ο κόουτς του πειραϊκού συλλόγου τον Μπράουν Ιντέγε (9 τέρματα) χρησιμοποιώντας τον Οσκαρ Καρντόσο στην κορυφή της επίθεσης.



Λόγω του κακού αγωνιστικού χώρου, ο Μπέντο είχε δώσει εντολή στους παίκτες του να σημαδεύουν το κεφάλι του Παραγουανού επιθετικού. Οσες φορές ωστόσο χρειάστηκε στο πρώτο ημίχρονο (11 τελικές, εκ των οποίων οι πέντε στον στόχο) ο Περιστερίδης κράτησε το «μηδέν» για τον ΠΑΣ, που έχασε μεγάλη ευκαιρία με τετ α τετ του Μαμπουλού στο 4'. Μάλιστα η απόκρουση του τερματοφύλακα των γηπεδούχων με το πόδι στο 43' από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη ήταν απίστευτη! Περισσότερο όμως συζητιέται από χθες αν ο διαιτητής Παπαπέτρου έπρεπε να δώσει φάουλ ή πέναλτι σε εκείνη τη φάση.

Δύσκολη φάση

Πάντως, από τα τηλεοπτικά ριπλέι δεν ήταν ξεκάθαρο αν ο Φορτούνης πατούσε τη γραμμή της μεγάλης περιοχής όταν ανατράπηκε από τον Λίλα (με δύο κίτρινες, αν και δεν συμφωνούσαν ο Αλβανός μεσοαμυντικός και οι συμπαίκτες του για την πρώτη κάρτα, αποβλήθηκε στο 41'). Οι Πειραιώτες είχαν ζητήσει (σωστά) πέναλτι και στο μαρκάρισμα του Τζημόπουλου στον Φορτούνη στο 38'.

Τελικά τη λύση στο σκοράρισμα για τους «ερυθρολεύκους» έδωσε ο Καρντόσο, ο οποίος άνοιξε το σκορ με προβολή στο 68' ύστερα από σέντρα του Σεμπά. Ο τελευταίος διαμόρφωσε το τελικό 0-2 στις καθυστερήσεις (90+2').
«Αξίζαμε τη νίκη σε έναν πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο» δήλωσε ο Μπέντο, που... ανασαίνει καλύτερα μετά το χθεσινό «διπλό», ενώ ο Πετράκης υποστήριξε: «Ημασταν ανταγωνιστικοί, μας κόστισε η αποβολή».

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Κούτρης, Κοζορώνης, Λίλα, Ακόστα (81' Ναδάλες), Ζάιρο (75' Κόντε), Μαμπουλού (59' Γαρουφαλιάς).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πάουλο Μπέντο): Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ρέτσος, Μιλιβόγεβιτς, Μάρτινς, Σεμπά, Ελιουνούσι (59' Πάρντο), Φορτούνης (65' Ιντέγε), Καρντόσο (79' Καμπιάσο).

Keywords
Τυχαία Θέματα