Οπλοστάσιο στην κατοχή μέλους σκοπευτικού συλλόγου

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟπλοστάσιο στην κατοχή μέλους σκοπευτικού συλλόγουΔευτέρα, Μάρτιος 28, 2016 - 17:08

Σαρωτικούς ελέγχους θα πραγματοποιήσει τις αμέσως επόμενες ημέρες η Κρατική Ασφάλεια σε σκοπευτικούς συλλόγους, μετά τις αποκαλύψεις για χορήγηση αδειών οπλοκατοχής σε μη δικαιούχους και την παράνομη λειτουργία ενός εξ αυτών.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν το Σαββατοκύριακο έναν 60χρονο, μέλος διοικητικού συμβουλίου του Σκοπευτικού Συλλόγου Καισαριανής και υπεύθυνο για τη μεταφορά όπλων, στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου

του οποίου βρέθηκαν 28 πυροβόλα όπλα διαφόρων διαμετρημάτων, ένα αεροβόλο πιστόλι και 1.768 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, τα οποία κατασχέθηκαν. Οπως αποκαλύφθηκε, είχε διαθέσει σε σκοπευτές τουλάχιστον 9.850 φυσίγγια αποκομίζοντας παράνομα 3.350 ευρώ!

Σε έρευνα που ακολούθησε στις εγκαταστάσεις του συλλόγου διαπιστώθηκε πως η άδειά του έληξε μέσα στο 2016 και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι και ένα μαχαίρι στρατιωτικού τύπου. Ο πρόεδρος του συγκεκριμένου σκοπευτικού συλλόγου είχε αποβιώσει, με αποτέλεσμα η νόμιμη λειτουργία του να είναι στον αέρα, καθώς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου δεν προχώρησαν άμεσα σε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης, όπως ορίζει η νομοθεσία. Ετσι σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος επτά μελών του Δ.Σ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κρατική Ασφάλεια έχει διαπιστώσει ότι ορισμένοι σύλλογοι δηλώνουν παρουσία σε αγώνες σκοποβολής, στους οποίους όμως δεν συμμετέχουν οι αθλητές τους. Η δήλωση συμμετοχής εξασφαλίζει τη χορήγηση άδειας οπλοφορίας στα μέλη τους, μεταξύ των οποίων γνωστοί επιχειρηματίες, των οποίων οι αιτήσεις για άδεια οπλοκατοχής είχαν απορριφθεί και με αυτή την «πατέντα» μπορούν να φέρουν νόμιμα οπλισμό!

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα