Οι «βασίλισσες» της Ωκεανίας!

21:07 7/9/2018 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΟι «βασίλισσες» της Ωκεανίας!Παρασκευή, Σεπτέμβριος 7, 2018 - 21:06

❱❱ Ελληνίδες ορειβάτισσες σκαρφάλωσαν στην ψηλότερη νησιωτική κορυφή του πλανήτη

Κατάφεραν να καρφώσουν την ελληνική σημαία στην ψηλότερη νησιωτική κορυφή στον πλανήτη, το ύψους 4.884 μ. Carstensz Pyramid στην Ωκεανία, δύο Ελληνίδες ορειβάτισσες. Η Βανέσα Αρχοντίδου και η Χριστίνα Φλαμπούρη βρίσκονται μόλις δύο κορυφές απόσταση από την κατάκτηση του στόχου του 7 Summits.

Οι δύο Ελληνίδες αλπινίστριες έμειναν αρκετές μέρες στο βουνό έως την ολοκλήρωση

της προσπάθειάς τους, αφού, όπως εξήγησαν μετά την επιτυχία τους, οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν σύμμαχός τους, με τις έντονες βροχοπτώσεις, που σταματούσαν μόνο για λίγες ώρες μέσα στην ημέρα, να δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο το απαιτητικό έργο τους.

Η Βανέσα και η Χριστίνα έζησαν τις πιο συγκινητικές στιγμές όταν βρέθηκαν στην κορυφή του Carstensz Pyramid γεμάτες με χαρά και περηφάνια για την κατάκτηση του πέμπτου από τους συνολικά επτά στόχους του πρότζεκτ, και φωτογραφήθηκαν με την ελληνική σημαία στα χέρια.

Οι δύο ορειβάτισσες προγραμματίζουν ήδη τις δύο επόμενες και τελευταίες αποστολές του πρότζεκτ τους, που υπολογίζουν πως θα γίνουν μέσα στο 2019. Η πρώτη θα είναι η κατάκτηση του Vinson Massif, ύψους 4.892 μ., στην Ανταρκτική και η τελευταία και μεγαλύτερη η κατάκτηση της «στέγης του κόσμου», του φημισμένου Εβερεστ των 8.848 μ. Στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου έχουν ανέβει έως σήμερα συνολικά 11 Ελληνες, όλοι άνδρες, με πρώτο τον Κωνσταντίνο Νιάρχο το 1999.

Keywords
Τυχαία Θέματα