ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣΠέμπτη, Ιούλιος 16, 2015 - 19:24

Από την Ελισσάβετ Κυρίτση
[email protected]

Ενας από τους πιο δημοφιλείς ήρωες της βρετανικής λογοτεχνίας επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη. Μετά τον Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ ο σερ Ιαν Μακ Κέλεν αναλαμβάνει τον ρόλο του Σέρλοκ Χολμς και δίνει μία άλλη διάσταση του διάσημου ντετέκτιβ. Ωστόσο αυτή την εβδομάδα έχουμε άλλη μία επιστροφή, εκείνη του δαιμόνιου και αθυρόστομου αρκούδου Ted, ο οποίος διεκδικεί το δικαίωμα να γίνει... μπαμπάς!

Mr. Holmes

Το

1947 ο ηλικιωμένος πλέον Σέρλοκ Χολμς επιστρέφει από ένα ταξίδι στην Ιαπωνία στο απομακρυσμένο παραθαλάσσιο σπίτι του και περνάει το τέλος των ημερών του φροντίζοντας τις μέλισσές του. Μόνη του συντροφιά, η οικονόμος και ο νεαρός γιος της. Παλεύοντας με τις δυνάμεις του μυαλού του που τον εγκαταλείπουν, ο Χολμς βασίζεται στο νεαρό αγόρι για να επαναφέρει τις αναμνήσεις της τελευταίας υπόθεσής του, που τον έκαναν να παραιτηθεί. Αναζητεί απαντήσεις στα μυστήρια της ζωής και της αγάπης προτού να είναι αργά.
Του Μπιλ Κόντον. Με τους σερ Ιαν Μακ Κέλεν, Μίλο Πάρκερ, Λόρα Λίνεϊ, Χέιτι Μόραχαν.
Παρασκήνιο: Ο σερ Ιαν Μακ Κέλεν έκανε μαθήματα μελισσοκομίας στη London Honey Company πριν αρχίσει τα γυρίσματα και μάλιστα κατά τη διάρκειά τους δεν τσιμπήθηκε ούτε μία φορά από μέλισσες.

Ted 2


Ο αιώνιος έφηβος Τζον προσπαθεί να βοηθήσει τον λούτρινο κολλητό του όχι μόνο να παντρευτεί την σέξι «καλή» του, την Τάμι Λιν, αλλά και να γίνει πατέρας. Μόνο που κάτι τέτοιο απαιτεί την αναγνώριση του Ted από το κράτος ως ατόμου που έχει δικαιώματα. Ετσι ο πανέξυπνος αρκούδος οδηγείται στις δικαστικές αίθουσες προκειμένου να κερδίσει το δικαίωμα στην πατρότητα.
Του Σεθ Μακφάρλαν, με τον ίδιο να δανείζει τη φωνή του στον Τεντ, και τους Μαρκ Γουόλμπεργκ, Αμάντα Σέιφριντ, Τζέσικα Μπαρθ, Μόργκαν Φρίμαν, Λίαμ Νίσον.
Παρασκήνιο: Η Μίλα Κούνις δεν μπόρεσε να παίξει στο sequel της ταινίας ως Λόρι, αφού ήταν έγκυος στο πρώτο παιδί της.

Ενα μικρό χάος


Μια κηπουρός - αρχιτέκτονας εξωτερικών χώρων αναλαμβάνει να κατασκευάσει τους εντυπωσιακούς κήπους του παλατιού των Βερσαλλιών, επί βασιλείας του Λουδοβίκου ΙΔ'. Το έργο της ωστόσο κάνει όσο το δυνατόν πιο δύσκολο ένας σκληρός ανταγωνιστής.
Του Αλαν Ρίκμαν. Με τους Κέιτ Γουίνσλετ, Αλαν Ρίκμαν, Στάνλεϊ Τούτσι, Ελεν Μακ Κόρι, Τζένιφερ Ελε, Ματίας Σένερτς.
Παρασκήνιο: Η Κέιτ Γουίνσλετ ήταν τριών μηνών έγκυος όταν ολοκληρώθηκε η ταινία, ενώ είχε ανακοινώσει την εγκυμοσύνη της στους συνεργάτες της από τη δεύτερη κιόλας μέρα των γυρισμάτων.

Πώς να κάνετε έρωτα σαν Εγγλέζος

Ενας καθηγητής ποίησης του Κέμπριτζ ερωτεύεται την 25χρονη φοιτήτριά του και την αφήνει έγκυο. Το νέο ότι θα γίνει πατέρας τον ενθουσιάζει, πιάνει όμως τον εαυτό του ερωτευμένο με την αισθησιακή αδερφή της μέλλουσας συζύγου του. Οταν ανάμεσα στο -παντρεμένο πλέον- ζευγάρι μπει ένας νεότερος άντρας και ο καθηγητής αντιμετωπίσει προβλήματα με την «πράσινη κάρτα» του, θα χρειαστεί να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον της οικογένειας.
Του Τομ Βον. Με τους Πιρς Μπρόσναν, Σάλμα Χάγεκ, Τζέσικα Αλμπα, Μπεν ΜακΚένζι, Μάλκολμ ΜακΝτάουελ, Μέριν Ντάντζι.
Παρασκήνιο: Οταν η Τζέσικα Αλμπα έμαθε πως πρωταγωνιστής της ταινίας θα ήταν ο Πιρς Μπρόσναν, έβαλε τα δυνατά της ώστε να κερδίσει τον ρόλο της Κέιτ.

Το μπλε δωμάτιο

Ο Ζιλιέν και η Εσθέρ, που είναι και οι δύο παντρεμένοι, συναντιούνται κάθε Πέμπτη στο δωμάτιο ενός επαρχιακού ξενοδοχείου για να κάνουν έρωτα και να μοιραστούν το πάθος τους. «Θα περνούσες τη ζωή σου μαζί μου, αν ξαφνικά ήμασταν ελεύθεροι;» τον ρωτά κάποια στιγμή εκείνη. Κι αυτός, χωρίς να το πολυσκεφτεί, της απαντά: «Φυσικά». Οταν ο Ζιλιέν βρίσκεται να ανακρίνεται από την αστυνομία για ένα έγκλημα, τα αθώα αυτά λόγια αποκτούν άλλη διάσταση, καθώς βρίσκεται εγκλωβισμένος σε έναν ιστό από ψέματα που ο ίδιος κατασκεύασε. Για ποιο λόγο κατηγορείται όμως;
Του Ματιέ Αμαλρί. Με τους Ματιέ Αμαλρίκ, Λέα Ντρουκέρ, Στεφανί Κλεό, Λοράν Πουατρενό, Σερζ Μποζόν.
Παρασκήνιο: Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Ζορζ Σιμενόν «Το μπλε δωμάτιο» που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Αγρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα