Οι «Ράδιο Αρβύλα» μάζεψαν 200.000€ για το «Χαμόγελο»

SHOWBIZΟι «Ράδιο Αρβύλα» μάζεψαν 200.000€ για το «Χαμόγελο»Πέμπτη, Δεκέμβριος 24, 2015 - 12:02

Ο Κανάκης και η τηλεοπτική παρέα του συγκέντρωσαν τα χρήματα σε μία ώρα, ενώ ο Τηλεμαραθώνιος της ΕΡΤ2 και της UNICEF μάζεψε 270.000 ολόκληρη την ημέρα!

Μέσα σε μία ώρα και ένα τέταρτο ο Αντώνης Κανάκης, με τη δυναμική του λόγου του, και η πολύ δημοφιλής εκπομπή του ΑΝΤ1 «Ράδιο αρβύλα» συγκέντρωσαν 200.000 ευρώ για το Χαμόγελο του Παιδιού, με τη συμμετοχή

του τηλεοπτικού κοινού.

Στην ΕΡΤ2 χρειάστηκε μια ολόκληρη ημέρα για να μαζευτούν 270.000 ευρώ για τον Τηλεμαραθώνιο της UNICEF για τα προσφυγόπουλα, όπου οι Ελληνες τηλεθεατές και πάλι προσέτρεξαν αλληλέγγυα δίνοντας από το υστέρημά τους. Η διαφορά προσφοράς σε σχέση με τον χρόνο προβολής ας βάλει σε προβληματισμούς τη διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης, σχετικά με τον τρόπο που οι δημοσιογράφοι και οι παρουσιαστές τους πείθουν το κοινό για κοινωνική αρωγή.

Φαίνεται ότι οι τηλεθεατές δεν τσιμπάνε από «ονόματα» και celebrities, που τους προτρέπουν να καταθέσουν τον οβολό τους, αλλά αμεσότητα, ειλικρίνεια και μια «δεμένη» παρέα, που μέσα από τις εκπομπές της έχει αποδείξει ότι βρίσκεται στο πλευρό αδύναμων ομάδων. Θυμόμαστε, άλλωστε, την αποστολή του Κανάκη στη Σιέρα Λεόνε για λογαριασμό της ActionAid, που είχε καθηλώσει το τηλεοπτικό κοινό στις οθόνες του, ενώ έπαιξε σημαντικό ρόλο ώστε να γίνουν και νέες αναδοχές παιδιών από χώρες που μαστίζονται από την πείνα και τις ασθένειες.
Αυτή τη φορά ο Αντώνης, ο Στάθης, ο Γιάννης κι ο Χρήστος ένωσαν τις δυνάμεις τους για τις ανάγκες του Χαμόγελου, το οποίο τα τελευταία χρόνια καλείται να αντεπεξέλθει σε μεγάλα έξοδα.

Από την άλλη πλευρά, η ΕΡΤ πριν από λίγες εβδομάδες είχε επιστρατεύσει για τον Τηλεμαραθώνιο για τα προσφυγόπουλα ως και τον σερ Ρότζερ Μουρ (και πρώην Τζέιμς Μποντ), ο οποίος υπηρετεί σχεδόν 25 χρόνια ως πρεσβευτής Καλής Θέλησης τη UNICEF. Ομως ακόμη κι έτσι το κοινό ήταν πιο φειδωλό στη βοήθειά του σε σχέση με τον τηλεοπτικό χρόνο κατά τον οποίο οι δημοσιογράφοι του καναλιού ζητούσαν τον οβολό του. Οι προσφορές των Ελλήνων τηλεθεατών έφτασαν στα 270.000 ευρώ μέσα στο εικοσιτετράωρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα