Οι νέες ταινίες

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟι νέες ταινίεςΠέμπτη, Σεπτέμβριος 29, 2016 - 18:44

Ταινίες για όλα τα γούστα προς αναζήτηση κινηματογραφόφιλων, σε άλλο ένα εβδομαδιαίο «μποτιλιάρισμα»

Σονάτα σε κλειστό δωμάτιο
Σκηνοθεσία: Αντριαν Σιτάρου
Πρωταγωνιστούν: Αντριαν Τιτιένι, Αλίνα Γκριγκόρε, Ρόμπι Ουρς

Κατά τη διάρκεια ενός οικογενειακού δείπνου με τα τέσσερα -ενήλικα πλέον- παιδιά του και τους συντρόφους τους ο Βίκτορ απολαμβάνει τον ρόλο του ως αρχηγός της οικογένειας, έως τη στιγμή που ο γιος του αναφέρει ότι το όνομά του εμφανίστηκε σε ιστορικά έγγραφα που αποδεικνύουν ότι κατέδιδε γυναίκες οι

οποίες ήθελαν να κάνουν έκτρωση, παρά την απαγόρευση που ίσχυε έως το 1989. Η ατμόσφαιρα απότομα αλλάζει. Ο Βίκτορ προσπαθεί να υπερασπιστεί τη θέση του υποστηρίζοντας ότι και τα δίδυμα παιδιά του, η Σάσα και ο Ρόμι, χρωστούν τη ζωή τους στις πεποιθήσεις του. Λίγο καιρό αργότερα η Σάσα ανακοινώνει ότι είναι έγκυος και τα πιστεύω του Βίκτορ θα δοκιμαστούν σε άλλη κλίμακα.
Το ρουμανικό σινεμά έχει καταπιαστεί και στο παρελθόν με το εν λόγω ζήτημα (θυμηθείτε το αριστουργηματικό «4 μήνες, 3 εβδομάδες, 2 μέρες», που είχε βραβευτεί και με Χρυσό Φοίνικα), εδώ όμως έχουμε μια πιο ενδοοικογενειακή καταγραφή αυτού του κοινωνικού τραύματος. Ως εκ τούτου, η δυναμική του συγκεκριμένου και πολυβραβευμένου φιλμ είναι πιο μεγάλη.

Μις Πέρεγκριν: Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά

Σκηνοθεσία: Τιμ Μπάρτον
Πρωταγωνιστούν: Εϊσα Μπάτερφιλντ, Εύα Γκριν, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Ελα Περνέλ
Οταν ο πολυαγαπημένος παππούς του Τζέικ τού αφήνει στοιχεία για ένα μυστήριο που διατρέχει διαφορετικούς κόσμους και εποχές, ο δεύτερος βρίσκει ένα μαγικό μέρος γνωστό ως Μις Πέρεγκριν - Στέγη για Ασυνήθιστα Παιδιά. Ομως, το μυστήριο και οι κίνδυνοι μεγαλώνουν όταν γνωρίζει τους ενοίκους και μαθαίνει για τις ειδικές τους δυνάμεις αλλά και τους παντοδύναμους εχθρούς τους. Ο Τζέικ θα πρέπει να καταλάβει τι είναι αληθινό και ποιον μπορεί να εμπιστευτεί, και τελικά να ανακαλύψει ότι μοναχά το δικό του «ασυνήθιστο χάρισμα» μπορεί να σώσει τους νέους του φίλους. Μεταφορά ενός σκοτεινού, πλην εφηβικού βιβλίου, με πολλές «γραφικές» πινελιές, στις οποίες ειδικεύεται ο Τιμ Μπάρτον. Το τελικό αποτέλεσμα είναι απολύτως «ευπρόσωπο».

Μη σβήσεις το φως

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Σάντμπεργκ
Πρωταγωνιστούν: Μαρία Μπέλο, Τερέζα Πάλμερ, Μπίλι Μπερκ
Οταν η Ρεμπέκα έφυγε από το πατρικό της, πίστεψε ότι άφησε πίσω της τους φόβους που στοίχειωναν τα παιδικά της χρόνια. Μεγαλώνοντας δεν ήταν ποτέ σίγουρη τι ήταν αληθινό και τι όχι αφότου έσβηναν τα φώτα... Τώρα ο μικρός της αδερφός, ο Μάρτιν, βιώνει τα ίδια ανεξήγητα και τρομακτικά γεγονότα που κάποτε δοκίμασαν την πνευματική της υγεία και απείλησαν την ασφάλειά της. Μια τρομακτική οντότητα, που συνδέεται μυστηριωδώς με τη μητέρα τους Σόφι, επανέρχεται στο προσκήνιο. Και αυτή η ταινία τρόμου (που ακολουθεί ένα πετυχημένο βιντεάκι στο YouTube - αυτή είναι και η πρώτη δουλειά του σκηνοθέτη Ντέιβιντ Σάντμπεργκ) αναπαράγει όλα τα γνωστά κλισέ των ηχηρών σοκ, που συνήθως έρχονται στο τέλος μιας μακράς σιωπής. Λυπάμαι, αλλά αυτό δεν είναι τρόμος. Τρομάρα είναι. Υπάρχει διαφορά.

Πάρτι με... λουκάνικα

Σκηνοθεσία: Γκρεγκ Τίρναν και Κόρναντ Βέρνον
Με τις φωνές των: Τζέιμς Φράνκο, Τζόνα Χιλ, Πολ Ρουντ, Σάλμα Χάγιεκ, Εντουαρντ Νόρτον, Σεθ Ρόγκεν
Ενα... λουκάνικο βασανίζεται από υπαρξιακές αγωνίες και ερωτήματα σχετικά με τον προορισμό του στον μάταιο τούτο κόσμο. Ποια είναι η ημερομηνία λήξης του; Είναι το... άλλο του μισό ένα αφράτο ψωμάκι; Για ποιο λόγο τού κολλάνε η κέτσαπ και η μουστάρδα; Ξεκινώντας, λοιπόν, το ξεψάχνισμα συμπαρασύρει και άλλα τρόφιμα μαζί του, ώστε από κοινού να αναζητήσουν τι ακριβώς συμβαίνει όταν εγκαταλείπουν τον γνώριμο, οικείο κόσμο του σούπερ μάρκετ. Αυτό, φυσικά, είναι η πρόφαση για μια σειρά από χοντροκομμένα σεξουαλικά καλαμπούρια.

Ηρωικοί πιονέροι



Σκηνοθεσία: Νατάλια Κουντριάσοβα
Πρωταγωνιστούν: Νατάλια Κουντριάσοβα, Ντάρια Μορόζ, Αλεξέι Μίτιν, Βάρια Σαμπλάκοβα
Το 1987 τρία παιδιά μπαίνουν στην οργάνωση των Νεαρών Πιονέρων του Βλαντίμιρ Ιλίτς Λένιν και, με οδηγό τους τη σοβιετική ιδεολογία, ονειρεύονται να γίνουν ήρωες. Είκοσι πέντε χρόνια αργότερα οι τρεις τριαντάρηδες ήρωες ζουν συμβιβασμένοι στη σύγχρονη Μόσχα, όπου δεν υπάρχει πλέον χώρος για ηρωικές πράξεις, μεγάλες ιδέες και δυνατά συναισθήματα. Τα σοβιετικά ιδεώδη χάθηκαν για πάντα, μεταλλαγμένα από νέα ιδανικά απόκτησης και συσσώρευσης πλούτου. Είναι στις ονειρικές σεκάνς που η πρωταγωνίστρια και σκηνοθέτρια Νατάλια Κουντριάσοβα κατορθώνει να αγγίξει τη γνήσια σουρεαλιστική τρέλα που είχαμε γνωρίσει στις μεγάλες στιγμές της φιλμικής «Περεστρόικα» (γιατί σ' αυτήν παραπέμπει). Καθ' όλη τη διάρκεια του φιλμ, πάντως, ο λυγμός για το χαμένο ιδεώδες είναι σταθερά εκεί - έστω και υπόκωφα.

Deepwater horizon



Σκηνοθεσία: Πίτερ Μπεργκ
Πρωταγωνιστούν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Κέιτ Χάντσον, Κερτ Ράσελ, Τζον Μάλκοβιτς
Αληθινή ιστορία: Στις 20 Απριλίου του 2010 μία από τις μεγαλύτερες καταστροφές που έχει προκαλέσει ο άνθρωπος συνέβη στην πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon στον Κόλπο του Μεξικό. Η ταινία αυτή είναι ένας φόρος τιμής στους γενναίους άνδρες και γυναίκες, ο ηρωισμός των οποίων έμελλε να σώσει πολλά μέλη του πληρώματος και να αλλάξει τις ζωές όλων, για πάντα. Τα ψηφιακά εφέ διαδέχονται το ένα το άλλο και υπάρχουν κάποιες στιγμές έμπνευσης μέσα σε όλο αυτό το χάος. Ομως, ο μονοσήμαντος ηρωισμός που μοιάζει να έχει κατακλύσει το ηρωικό σινεμά έχει αρχίσει να μας ενοχλεί.

Μama

Σκηνοθεσία: Χούλιο Μεντέμ
Πρωταγωνιστούν: Πενέλοπε Κρουζ, Λούις Τοσάρ, Αλεξ Μπρέντεμιλ

Η βραβευμένη με Οσκαρ Πενέλοπε Κρουζ πρωταγωνιστεί σε ένα δράμα για τη ζωή, τον θάνατο, τον ρομαντισμό, τη μητρότητα και το μεγαλείο μιας γυναίκας να αντιμετωπίζει με το ίδιο σθένος τις τραγωδίες και τα θαύματα.

Προβάλλονται επίσης :
** Barbie στην περιπέτεια του Διαστήματος
Σκηνοθεσία: Αντριου Ταν, Μάικλ Γκογκέν

Αναμνήσεις
Σκηνοθεσία: Ζαν Πολ Ρουβέ
Πρωταγωνιστούν: Μισέλ Μπλανκ, Ανί Κορντί, Ματιέ Σπινοζί, Σαντάλ Λομπί, Γουίλιαμ Λέμπγκιλ, Φλόρε Μποναβεντούρα, Οντρέ Λαμί, Ζαν Πολ Ρουβέ

Ο Romain θέλει να γίνει συγγραφέας, αλλά, προς το παρόν, είναι νυχτερινός θυρωρός σε ένα ξενοδοχείο. Ο πατέρας του συνταξιοδοτείται και φέρεται σαν να μην τον νοιάζει. Η γιαγιά του βρίσκεται σε οίκο ευγηρίας και αναρωτιέται τι γυρεύει εκεί με όλους τους γέρους. Μια μέρα ο πατέρας του καταφθάνει έντρομος. Η γιαγιά εξαφανίστηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα