Οι νέες ταινίες

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟι νέες ταινίεςΠέμπτη, Αύγουστος 25, 2016 - 19:12

Ο Γούντι Αλεν ανοίγει τη χειμερινή σεζόν! Οπως και πέρυσι, όπως σχεδόν κάθε χρόνο...

Café Society
Σκηνοθεσία: Γούντι Αλεν
Πρωταγωνιστούν: Τζέσε Αϊζενμπεργκ, Μπλέικ Λάιβλι, Κρίστεν Στιούαρτ, Στιβ Καρέλ
Ενας νεαρός φτάνει στο Χόλιγουντ κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '30 με την ελπίδα να εργαστεί στην κινηματογραφική βιομηχανία. Εκεί ερωτεύεται,και παρασύρεται από τη ζωντανή κοινωνία των καφέ, σύμφωνα και με το πνεύμα της εποχής. Ενα κορίτσι και ένα αγόρι στα πιο αριστοκρατικά χρόνια της Νέας Υόρκης. Ο πατέρας ενός κοριτσιού

και η μητέρα ενός αγοριού στα βάθη της Αμερικής. Μια συνάντηση κάπου στη μέση. Ο Γούντι Αλεν παραμένει πιστός στο ετήσιο ραντεβού του κι εμείς δηλώνουμε το «παρών». Η ταινία έκανε το άνοιγμά της στο Φεστιβάλ των Καννών και αποτελεί μία ελάσσονα, πλην ρομαντική και ανάλαφρη στιγμή στη φιλμογραφία του σημαντικού δημιουργού. Σημειώστε ότι οι Τζέσε Αϊζενμπεργκ και Κρίστεν Στιούαρτ εμφανίζονται για δεύτερη φορά σε φιλμ του σκηνοθέτη. Με άλλα λόγια, ανοίγει η χειμερινή σεζόν!

Το μούτρο: Η επιστροφή



Σκηνοθεσία: Ντένις Γκάνσελ
Πρωταγωνιστούν: Τζέισον Στέιθαμ, Τζέσικα Αλμπα, Μισέλ Γιέο, Τόμι Λι Τζόουνς
Μετά το αριστοτεχνικά σκηνοθετημένο ατύχημα πέντε χρόνια πριν, το οποίο υποτίθεται τον άφησε νεκρό, ο Αρθουρ Μπίσοπ πίστευε ότι αποχαιρέτησε για πάντα τη ζωή του επαγγελματία εκτελεστή και θα μπορούσε να ζήσει μια πιο ήρεμη ζωή. Ομως κάποιος γνωρίζει ότι είναι ζωντανός και θα τον αναζητήσει για να αναλάβει μια φαινομενικά αδύνατη αποστολή: να δολοφονήσει ορισμένους από τους πιο επικίνδυνους ανθρώπους στον κόσμο, κάνοντας όμως τους θανάτους να φανούν σαν ατύχημα. Ο Τζέισον Στέιθαμ κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, η ταινία όμως θα μπορούσε να υπηρετήσει καλύτερα το φυσικό χάρισμα του πρωταγωνιστή της.

Ομάδα αυτοκτονίας

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Αϊερ
Πρωταγωνιστούν: Γουίλ Σμιθ, Μάργκοτ Ρόμπι, Τζάρεντ Λέτο, Τζάι Κόρτνεϊ
Η Αμερικανίδα πράκτορας των Μυστικών Υπηρεσιών Αμάντα Γουόλερ έχει αποφασίσει πως μόνο μία μυστικά συναρμολογημένη ομάδα από ανόμοια ελεεινά άτομα, που δεν έχουν τίποτα να χάσουν, είναι αυτό που χρειάζεται. Ομως, όταν θα συνειδητοποιήσουν πως δεν επιλέχθηκαν για να επιτύχουν αλλά εξαιτίας της εξόφθαλμης ενοχής τους, όταν τελικά θα αποτύχουν, μένει να δούμε πώς θα αντιδράσουν. Θα λειτουργήσουν ως η Ομάδα Αυτοκτονίας, έτοιμοι να πεθάνουν προκειμένου να επιτύχουν, ή θα αποφασίσουν να πορευτούν καθένας για την πάρτη του; Και μόνο που αυτή η μεταφορά ενός κόμικς της DC δεν ξεπερνά τη μιάμιση ώρα αρκεί για να την αποθεώσουμε.

Συνήγορος υπεράσπισης



Σκηνοθεσία: Κόρτνεϊ Χαντ
Πρωταγωνιστούν: Κιάνου Ριβς, Γκούγκου Μπάθα-Ρο, Ρενέ Ζελβέγκερ, Τζέιμς Μπελούσι
Ο Ρίτσαρντ Ράμσεϊ είναι ένας πετυχημένος δικηγόρος. Εργάζεται πάνω σε μια ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση υπεράσπισης ενός 17χρονου που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον πολύ πλούσιο πατέρα του. Ο Ράμσεϊ θα καταφύγει στη βοήθεια μιας νεαρής δικηγόρου, η οποία είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει τι πραγματικά συνέβη εκείνο το βράδυ. Κάποιος εκεί έξω θεώρησε ανεξήγητα πως ο Κιάνου Ριβς μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα ενσαρκώνοντας έναν δικηγόρο (μάλλον δεν είχε δει τον «Δικηγόρο του Διαβόλου»). Η δε λύση του μυστηρίου είναι ορατή από χιλιόμετρα.

Εγκλημα στον Νείλο

Σκηνοθεσία: Τζον Γκίλερμιν
Πρωταγωνιστούν: Πίτερ Ουστίνοφ, Μία Φάρου, Μπέτι Ντέιβις, Μάγκι Σμιθ, Ντέιβιντ Νίβεν
Ο Ηρακλής Πουαρό αναλαμβάνει να εξιχνιάσει άλλο ένα έγκλημα, αυτή τη φορά σε μια κρουαζιέρα στον Νείλο. Μία νεαρή κληρονόμος δολοφονείται και ο υπεύθυνος πρέπει να βρεθεί προτού το κρουαζιερόπλοιο φτάσει στον προορισμό του. Κλασικό φιλμ μυστηρίου παραγωγής 1978, βασισμένο σε ένα κλασικό μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι. Μπλοκμπάστερ παλαιάς κοπής μεν, αλλά καλογυρισμένο, σβέλτο και διανθισμένο με τη γοητεία των πρωταγωνιστών του.

Keywords
Τυχαία Θέματα