Οι νέες ταινίες

18:27 7/7/2016 - Πηγή: Espresso
ΡΕΠΟΡΤΑΖΟι νέες ταινίεςΠέμπτη, Ιούλιος 7, 2016 - 18:27

Ενας ήρωας από τα παλιά επιστρέφει. Ο Ταρζάν κοσμεί και πάλι τις οθόνες μας σε άλλη μια πολυποίκιλη κινηματογραφική εβδομάδα

«Ο θρύλος του Ταρζάν»

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γέιτς
Σενάριο: Αντάμ Κοζάντ & Κρεγκ Μπριούερ
Πρωταγωνιστούν: Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Ρόρι Σέιπερ, Κριστόφ Βαλτς, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον

Πάνε χρόνια από τότε που ο κάποτε γνωστός ως Ταρζάν άφησε πίσω του την αφρικανική ζούγκλα για την κοσμοπολίτικη ζωή του Τζον Κλέιτον Γ', λόρδου

του Γκέιστοουκ, με την πολυαγαπημένη του σύζυγο Τζέιν στο πλευρό του. Οταν τον προσκαλούν να επιστρέψει στο Κονγκό ως έφορος της κυβέρνησης, δεν γνωρίζει ότι είναι πιόνι σε μια σκοτεινή υπόθεση απληστίας και εκδίκησης, σχεδιασμένη από τον Βέλγο στρατηγό Λεόν Ροµ. Αυτοί όμως που κρύβονται πίσω από την τρομερή σκευωρία δεν έχουν ιδέα για το τι να επακολουθήσει.
Πρόκειται για μια νέα ανάγνωση ενός παλαιού και θρυλικού ήρωα, σκηνοθετημένη με λουστραρισμένο ύφος, που παραπέμπει ακόμα και στη μυθολογία των υπερανθρώπων των κόμικς. Διασκεδάζει κανείς με όλα αυτά τα τερτίπια, πόσο παράδοξο όμως που τόσες δεκαετίες μετά ο Ταρζάν του Τζόνι Βαϊσμίλερ παραμένει στ' αλήθεια αξεπέραστος...

«Κάθαρση: Ετος εκλογών»

Σκηνοθεσία & σενάριο: Τζέιμς Ντε Μόνακο
Πρωταγωνιστούν: Ελίζαμπεθ Μίτσελ, Φρανκ Γκρίλο, Ρέιμοντ Τζ. Μπάρι, Ιθαν Φίλιπς

Εχουν περάσει δύο χρόνια αφότου ο πρώην αξιωματικός της αστυνομίας Λίο Μπαρνς (Φρανκ Γκρίλο) επέλεξε να μη σκοτώσει τον δολοφόνο του γιου του. Τώρα ο Μπαρνς προσλαμβάνεται ως επικεφαλής της ασφάλειας της γερουσιαστή Ρόαν (Ελίζαμπεθ Μίτσελ), πρωτοπόρου στην επόμενη προεδρική εκλογή, λόγω της υπόσχεσής της να εξαλείψει την ετήσια νύχτα της Κάθαρσης, κατά τη διάρκεια της οποίας νομιμοποιούνται οι φόνοι για την εκτόνωση του θυμού των πολιτών. Μέχρι που η Ρόαν, η οποία έχει επίσης πληγεί από την αποτρόπαια αυτή παράδοση, αφού δεκαπέντε χρόνια πριν έχασε όλη την οικογένειά της, στοχοποιείται από την κυβέρνηση.
Δεύτερη συνέχεια μιας πετυχημένης εμπορικά ταινίας τρόμου (τα άλλα δύο φιλμ παραδόξως δεν πέρασαν από τις ελληνικές αίθουσες), που διαθέτει αιχμηρές πολιτικές αιχμές και σφιχτοδεμένη αφήγηση. Η δράση μάλιστα παραπέμπει στις καλύτερες στιγμές του Τζον Κάρπεντερ.

«Ενα ολόγραμμα για τον βασιλιά»

Σκηνοθεσία & σενάριο: Τομ Τίκβερ
Πρωταγωνιστούν: Τομ Χανκς, Μπεν Γουίσοου, Αλεξάντερ Μπλακ, Σαρίτα Τσάουντχαρι, Τομ Σκέριτ
Ενας Αμερικανός επιχειρηματίας (Τομ Χανκς) ταξιδεύει στη Σαουδική Αραβία για να πουλήσει την εφεύρεσή του στον πάμπλουτο τοπικό μονάρχη. Εκεί θα αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες μέχρι να συναντήσει τελικά τον βασιλιά, ενώ θα γνωρίσει τον έρωτα στα μάτια μιας γοητευτικής γυναίκας.
Μετά το «Cloud Atlas» ο Τομ Χανκς συνεργάζεται ξανά με τον σκηνοθέτη του «Τρέξε Λόλα Τρέξε» για τις ανάγκες μιας τρυφερής ιστορίας που μοιάζει με αστικό, δυτικό παραμύθι για έναν τόπο μακρινό. Υπάρχει χιούμορ, ραφινάτη σάτιρα, αλλά και μια ταπεινότητα που τοποθετεί το φιλμ λίγο έξω από το χολιγουντιανό τερέν, κάτι που προφανώς λειτουργεί προς όφελός του.

«Το μυστικό που έμεινε κρυμμένο»

Σκηνοθεσία & σενάριο: Φρανσουά Αβράτ
Πρωταγωνιστούν: Λοράν Λαφίτ, Μελανί Λοράν, Οντρεϊ Ντάνα

Επιστρέφοντας μαζί με την αδελφή του, την Agathe, στο νησί Noirmoutier, όπου πέρασαν τα παιδικά τους χρόνια, ο Antoine δεν υποψιαζόταν πόσο θα ξαναγύριζε στη μνήμη του το παρελθόν, σαν μπούμερανγκ. Μυστικά, λόγια ανείπωτα, ψέματα: οι αναμνήσεις από τις διακοπές και κάποια αναπάντητα ερωτήματα ανασύρονται στην επιφάνεια. Κι αν η μυστηριώδης εξαφάνιση της μητέρας τους δεν ήταν αυτό που νόμιζε;
Η ταινία αρχίζει με ένα αυτοκινητικό ατύχημα και σταδιακά η πλοκή μάς οδηγεί στη λύση του μυστηρίου, μέσα από ανατροπές που έχουν και έμπνευση αλλά και ουσία. Ολα αυτά, με άρωμα γαλλικό.

«Η ομορφότερη εποχή»

Σκηνοθεσία & σενάριο: Κατρίν Κορσινί
Πρωταγωνιστούν: Ιζια Χιγκελέν, Σεσίλ Ντεφράνς, Νοεμί Λβόβσκι, Κέβιν Αζαΐς, Λετίσια Ντος, Μπενζαμίν Μπελεκούρ

Η Ντελφίν, κόρη αγροτών, μετακομίζει στο Παρίσι για να απελευθερωθεί από τα δεσμά της οικογένειάς της και να ανεξαρτητοποιηθεί οικονομικά. Η Κάρολ είναι ενεργά εμπλεκόμενη στο φεμινιστικό κίνημα. Το καλοκαίρι του 1971 η Κάρολ γνωρίζει την Ντελφίν και την ερωτεύεται παράφορα. Ο πατέρας της Ντελφίν σύντομα όμως αρρωσταίνει βαριά κι εκείνη γυρίζει στη φάρμα τους για να βοηθήσει τη μητέρα της. Η Κάρολ αποφασίζει να την ακολουθήσει. Μπορεί όμως η επαρχία να δεχτεί τον έρωτά τους;
Ηταν αναμενόμενο πως η επιτυχία της «Ζωής της Αντέλ» θα γνώριζε πολλούς μιμητές - και αυτή είναι η περίπτωση με τούτο εδώ το συμπαθές και νευρώδες γαλλικό φιλμ. Υπέροχες οι δύο πρωταγωνίστριες.

«Sweet sixteen»

Σκηνοθεσία & σενάριο: Μαρκ Αλεγκρέ
Πρωταγωνιστούν: Μπριζίτ Μπαρντό, Ζαν Μαρέ, Ιζαμπέλ Πία
Επανέκδοση μιας γαλλικής ρομαντικής κομεντί παραγωγής 1955, στην οποία η Μπριζίτ Μπαρντό ερωτεύεται τον Ζαν Μαρέ. Στο Ωδείο της Βιένης οι μαθήτριες έχουν μάτια μονάχα για τον όμορφο δάσκαλο της μουσικής, τον τενόρο Ερικ, και η Μπαρντό είναι μία απ' αυτές. Εκείνη και οι συμμαθήτριές της τραγουδάνε, χορεύουν και διδάσκονται υποκριτική, υπό την κηδεμονία του μαέστρου.
Και σε αυτήν την ερωτική γαλλική ταινία δύο όμορφες γυναίκες, η Σοφί (Μπαρντό) και η Ελίζα (Ιζαμπέλ Πία) θα ανταγωνιστούν για την αγάπη του ίδιου άντρα. Το γύρισμα στη Βιένη αναδεικνύει όλο τον ρομαντισμό της πόλης, ενώ η ταινία αποτυπώνει ευκρινώς στο φιλμ την κοριτσίστικη περιέργεια και τις ματιές όλο λαχτάρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα