Ο υπουργός, η μαριονέτα και η πιπίλα!

ΚΟΣΜΟΣΟ υπουργός, η μαριονέτα και η πιπίλα!Σάββατο, Αύγουστος 30, 2014 - 13:00

Πριν καλά καλά συμπληρώσει ένα 24ωρο στον θώκο του νέου υπουργού Οικονομικών της Γαλλίας, απέκτησε τη δική του μαριονέτα στη σατιρική τηλεοπτική σειρά «Les Guignols de l'Info». Αυτή αναπαριστά τον 36χρονο Εμανουέλ Μακρόν ως μωρό με κοστούμι που διαβάζοντας τα νούμερα της ανεργίας βάζει τα κλάματα και σταματάει μόνο όταν ο Φρανσουά Ολάντ του βάζει μια πιπίλα στο στόμα!

«Ο Μακρόν γεννήθηκε στην Αμιέν στις 5 Ιανουαρίου του 2014. Τον Απρίλιο

του 2014 πήρε το πτυχίο του. Τον Αύγουστο του 2014 έγινε υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Βαλς 2» αναφέρει χαρακτηριστικά το σατιρικό κείμενο, που επιλέγει με αυτόν τον τρόπο να καταδείξει την εντυπωσιακά γρήγορη ανέλιξη του νεαρού πολιτικού, ο οποίος -μεταξύ άλλων- είναι και παππούς από τα παιδιά της κατά είκοσι χρόνια μεγαλύτερης συζύγου του, που ήταν καθηγήτριά του.

Στην εντυπωσιακά «συμπιεσμένη» ζωή του ο Μακρόν πρωταγωνίστησε σε ένα ειδύλλιο σαν κι αυτά που φτάνουν στις δικαστικές αίθουσες, καθώς υπέκυψε στη γοητεία της καθηγήτριας των Γαλλικών Μπριζίτ Τρονιέ, όταν αυτός ήταν μαθητής 17 ετών κι εκείνη 37. Ο έρωτας δεν έμεινε στο πλατωνικό επίπεδο και σύμφωνα με το γαλλικό περιοδικό «Paris Match», ο Μακρόν και η Τρονιέ, μητέρα τριών παιδιών από τον προηγούμενο γάμο της, παντρεύτηκαν το 2013.

Η καθηγήτρια

Ενας από τους συναδέλφους της καθηγήτριας, που ανήκει σε επιφανή οικογένεια σοκολατοποιών της ιδιαίτερης πατρίδας του πολιτικού, μιλώντας γι' αυτήν στο «L'Express» είπε όλο νόημα: «Είναι από τις καθηγήτριες τις οποίες οι μαθητές θυμούνται για πολύ καιρό, επειδή καταφέρνει να τους εμφυσήσει το πάθος για τη λογοτεχνία...»

Η Τρονιέ, που εξακολουθεί να διδάσκει σε ένα πολύ γνωστό εκκλησιαστικό σχολείο στο Παρίσι, σίγουρα εμφύσησε στον Μακρόν και τον έρωτα που τον κάνει παρά τα 36 του χρόνια να αποκαλεί εγγόνια του τα δικά της εγγόνια. Αν και η ερωτική του ζωή είναι μάλλον ασυνήθιστη για πολιτικό, οι περισσότεροι στέκονται στον χαρισματικό του χαρακτήρα. Περιγράφεται ως πολυτάλαντος και ετοιμόλογος, ενώ η εφημερίδα «Le Monde» τον χαρακτηρίζει «Μότσαρτ των Ηλυσίων», καθώς παίζει εξαιρετικό πιάνο. Επίσης ξέρει να χορεύει, έχοντας μάλιστα ιδιαίτερη δεξιοτεχνία στο ταγκό.

Ο γιος γιατρών, που μεγάλωσε από τα πέντε του χρόνια με τη γιαγιά του, στην οποία είχε μεγάλη αδυναμία και την οποία έχασε τον Απρίλιο, είναι επίσης εκατομμυριούχος, αφού όταν δούλευε στην τράπεζα Rothschild, ήταν αυτός που ενορχήστρωσε την εξαγορά αντί 9.000.000.000 ευρώ μιας θυγατρικής της Pfizer από τη Nestle, γεγονός που του απέφερε πάρα πολλά χρήματα. Η φιλοσοφία όμως και η ακαδημαϊκή ζωή εξακολουθούν να είναι τα μεγάλα του πάθη. Τον Ιούλιο, όταν παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού γραμματέα της Προεδρίας στο Μέγαρο των Ηλυσίων, είχε αρχίσει να φλερτάρει με την ιδέα να γίνει καθηγητής στο πανεπιστήμιο. Η πολιτική όμως είχε άλλα σχέδια γι' αυτόν. Στο κάτω κάτω, μικρός είναι ακόμα!

Κατερίνα Νικολοπούλου

Keywords
Τυχαία Θέματα