Ο ταλαντούχος κύριος Hassani στη Eurovision!

13:48 5/2/2019 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣΟ ταλαντούχος κύριος Hassani στη Eurovision!Τρίτη, Φεβρουάριος 5, 2019 - 13:47

Όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία τη Eurovision και η Γαλλία αποφάσισε να μας εκπλήξει με τον εκπρόσωπο της.

Ο φετινός διαγωνισμός θα λάβει χώρα το Μάιο στο Τελ Αβίβ (Ισραήλ) και τη Γαλλία θα

αντιπροσωπεύει ο 19χρονος Bilal Hassani, δημοφιλής YouTuber με πάνω από 800.000 συνδρομητές στο κανάλι του. Ο μαροκινής καταγωγής τραγουδιστής, είναι γνωστός ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων και έγινε διάσημος χάρη στις εμφανίσεις του, στις οποίες δεν ξεχνά να χρησιμοποιεί περούκες και μακιγιάζ.

Το επιλεγμένο τραγούδι έχει τίτλο Roi ("Βασιλιάς") και είναι ένας ύμνος στη διαφορετικότητα, με στίχους στα γαλλικά και τα αγγλικά. Το τραγούδι, γεμάτο μηνύματα για την αυτο-αποδοχή, είναι εμπνευσμένο από τη βιογραφία του νεαρού άνδρα. «Είμαι υπερήφανος που εκπροσωπώ τη χώρα μου όντας ο εαυτός μου στο 100%», δήλωσε ο Hassani. Το τραγούδι γράφτηκε από τον τραγουδιστή σε συνεργασία με το ντούο Madame Monsieur (Κυρία Κύριος), οι οποίοι εκπροσώπησαν την Γαλλία στο περσινό διαγωνισμό και κατέκτησαν την 13η θέση.

Ο Hassani επελέγη με 35,7% των ψήφων του κοινού και με σημαντική διαφορά από τους άλλους υποψήφιους. Ο Hasanni εμφανίστηκε το 2015 ως διαγωνιζόμενος στη γαλλική έκδοση του προγράμματος Kids Voice επιλέγοντας να τραγουδήσει ένα τραγούδι της Conchita Wurst, της γνωστής drag περσόνας που κέρδισε την Eurovision το 2014. Ο ίδιος δήλωσε ότι είναι εθισμένος στο διαγωνισμό της Eurovision και ότι τον παρακολουθεί ανελλιπώς από τα 9 του χρόνια. Ο τραγουδιστής δήλωσε σε διάφορα μέσα ενημέρωσης ότι εκδιώχθηκε από το παλιό σχολείο του επειδή είναι ομοφυλόφιλος και ότι χρησιμοποιεί Uber για τις μετακινήσεις του για να αποφύγει φυσικές ή λεκτικές επιθέσεις στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Παρά τις απειλές και τις επικρίσεις που έχει λάβει, ο νεαρός άνδρας εξακολουθεί να εκδηλώνει στα κοινωνικά δίκτυα και στα βίντεο του στο YouTube την ανάγκη να είναι ελεύθερος, να αγαπάει όποιον θέλει και να ντύνεται όπως θέλει χωρίς να νοιάζεται για τα επικριτικά σχόλια.

Η εξωτερική του εμφάνισή του δημιούργησε σύγχυση και ερωτήματα στα οποία ο 19χρονος δεν άργησε να απαντήσει. Για παράδειγμα, ένας από τους κριτές του προγράμματος στο οποίο είχε αναδειχθεί νικητής, αναφέρεται σε αυτόν ως ερμαφρόδιτο. «Σήμερα μιλάμε για μεσοφυλικά άτομα, αλλά αυτή δεν είναι η δική μου περίπτωση. Είμαι αγόρι Δεν είμαι ούτε τρανσέξουαλ. Ποτέ δεν πίστευα ότι όλα θα ήταν ευκολότερα εάν είχα γεννηθεί γυναίκα. Αισθάνομαι πολύ άνετα με την αρρενωπότητά μου», δήλωσε προ ολίγων ημερών σε γνωστό γαλλικό περιοδικό.

Και ενώ τα στοιχήματα για το νικητή της Eurovision έχουν πάρει φωτιά, δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να μην ασχοληθούν καθόλου ή να παίξουν πιο διασκεδαστικά παιχνίδια, όπως online casino. Παρά την επίδειξη υποστήριξης, ο νεαρός έχει επίσης λάβει πολλές επικρίσεις και προσβολές στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες. Ο Hassani είπε ότι δεν φοβάται όσους τον επικρίνουν και μάλιστα τους ευχαριστεί γιατί όπως είπε τον μετατρέπουν σε «εκατομμυριούχο»: «Όλοι αυτοί που με προσβάλλουν, ανεβάζουν τις επισκέψεις στο κανάλι μου στο YouTube. Και αυτές οι επισκέψεις μετατρέπονται σε χρήματα…».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Hassani,Eurovision