Ο πρώην τζιχαντιστής που έγινε ζαχαροπλάστης στην Ιταλία

18:09 8/3/2016 - Πηγή: Espresso
ΚΟΣΜΟΣ Ο πρώην τζιχαντιστής που έγινε ζαχαροπλάστης στην ΙταλίαΤρίτη, Μάρτιος 8, 2016 - 18:09

Η ζωή του έπρεπε να είχε τελειώσει στα 12 του. «Θα πατήσεις αυτό το κουμπί και θα πας κατευθείαν στον παράδεισο» του είχαν πει. Ο Χαλίλ όμως προτίμησε να αρνηθεί τρεις φορές να γίνει βομβιστής αυτοκτονίας και, αντί να πάει στον «παράδεισο», όπως λέει χαρακτηριστικά, να ζήσει στην «κόλαση της γης». Σήμερα, 10 χρόνια αργότερα, εργάζεται ως ζαχαροπλάστης στη Ρώμη και ονειρεύεται να κερδίσει διαγωνισμούς ζαχαροπλαστικής.

Εκαναν

τη ζωή του κόλαση

Οπως είπε στην εφημερίδα «La Stampa», δεν θέλησε να πεθάνει όταν οι τζιχαντιστές τον άφησαν ζωσμένο με εκρηκτικά σε δρόμο της πόλης Χεράτ, στο Αφγανιστάν. Τότε έκαναν τη ζωή του κόλαση. Τον χτυπούσαν βάναυσα και έκαψαν το δεξί μπράτσο του. Aλλη μια φορά γύρισε πίσω από αποστολή αυτοκτονίας και, όταν του ανακοινώθηκε ότι θα πήγαινε και σε τρίτη, το έσκασε στα βουνά.

Η Espresso weekend παρουσιάζει (Το Σαββατοκύριακο 12-13/03)
Γιώργος Μπίλης - 2CD, 30 μεγάλες επιτυχίες
Μαζί, τα Σατυρικά - 3CD με 44 χιουμοριστικά τραγούδια που άφησαν εποχή


Από κει έφτασε στην Ελλάδα και ύστερα από δύο χρόνια κατάφερε να κρυφτεί κάτω από μια νταλίκα και να περάσει στην Ιταλία. Φιλανθρωπικές οργανώσεις για ανηλίκους τού προσέφεραν κατοικία, φροντίζοντας να νομιμοποιήσει την παραμονή του στη χώρα. Του δίδαξαν ιταλικά και πλήρωσαν τα δίδακτρα για να παρακολουθήσει μαθήματα ζαχαροπλαστικής. Επειτα από μια περίοδο πρακτικής, ο ιδιοκτήτης ζαχαροπλαστείου τον προσέλαβε ως μόνιμο υπάλληλο. «Θέλω να λάβω μέρος σε διαγωνισμούς με μεγάλους ζαχαροπλάστες και να νικήσω» εκμυστηρεύτηκε στην εφημερίδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ιταλία,italia