Ο Ελληνας Top gun

ΡΕΠΟΡΤΑΖΟ Ελληνας Top gunΠαρασκευή, Μάρτιος 15, 2019 - 21:34

❱❱ Κορυφαίος πιλότος σε σχολείο του ΝΑΤΟ ο σμηναγός Βασίλης Κοντόπουλος

Με πιλότους όπως ο σμηναγός Βασίλης Κοντόπουλος της 337 Μοίρας της 110 Πτέρυγας Μάχης, ο οποίος ψηφίστηκε από τους συναδέλφους του ως ο κορυφαίος του ΝΑΤΟ σε σχολείο αεροπορικής τακτικής που έγινε στην πόλη Αλμπαθέτε της Ισπανίας, η Πολεμική Αεροπορία εγγυάται τη θωράκιση της χώρας.

«Θέλουμε κάθε φορά στο Αιγαίο

ο αντίπαλος να θυμάται ποιους έχει απέναντι» λέει μετά τη σημαντική διάκριση που πέτυχε για τη χώρα μας ο σμηναγός.

Για περισσότερο από δύο εβδομάδες η αντιπροσωπία της 337 Μοίρας, που εδρεύει στη Λάρισα και αποκαλείται «Φαντάσματα», βρέθηκε με τέσσερα F-16 Block 52+ στην αεροπορική βάση Los Llanos, συμμετέχοντας στην πρώτη εκπαιδευτική σειρά αέρος για το 2019 του Προγράμματος Τακτικής Ηγεσίας του ΝΑΤΟ.

Ο Βασίλης Κοντόπουλος ψηφίστηκε από 40 ιπταμένους που προέρχονται από επτά πολεμικές αεροπορίες ως «Best Warrior», δηλαδή ως ο επικεφαλής που θα ήθελαν να τους οδηγήσει στη μάχη! Η διάκριση αυτή έχει μεγάλη βαρύτητα, καθώς έρχεται από πιλότους που έχουν γράψει χιλιόμετρα στον αέρα συμμετέχοντας σε πολεμικές αποστολές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ιδιαίτερα σεμνός

«Πήγαμε με σκοπό να μάθουμε, δεν πήγαμε με σκοπό να δείξουμε σε κάποιον ότι είμαστε καλύτεροι. Είχαμε χαμηλά το κεφάλι» σχολίασε σε τηλεοπτικό σταθμό ο Βασίλης Κοντόπουλος, ο οποίος κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και είναι πατέρας ενός νεογέννητου αγοριού.

Παραμένοντας ιδιαίτερα σεμνός, δεν σχολίασε τη δική του διάκριση, η οποία γέμισε χαρά και υπερηφάνεια την οικογένειά του, αφού για εκείνον «η ομάδα έχει σημασία», όπως είπε.

Ο σμηναγός θεωρεί πως οι Ελληνες δεν είναι τυχαία από τους κορυφαίους πιλότους παγκοσμίως. «Οι Ελληνες είναι πάντα στην πρώτη γραμμή. Μπαίνουν πρώτοι και θα βγουν τελευταίοι από τη μάχη» είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα