Ο... διπλός εφιάλτης θα κατοικεί στην ΤτΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗΟ... διπλός εφιάλτης θα κατοικεί στην ΤτΕΠέμπτη, Ιούνιος 12, 2014 - 16:57

ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ στη διοίκηση της Τραπέζης της Ελλάδος παραδίδει στον μέχρι πριν από δύο 24ωρα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο Γιώργος Προβόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας, κατά την οποία επικυρώθηκε κι επισήμως η μετακίνηση. Το νέο (αν και αναμενόμενο) βρήκε τον άμεσα ενδιαφερόμενο εκτός Αθηνών

και συγκεκριμένα στο Βερολίνο. Και αυτό διότι ήδη πριν από την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, ο κ. Στουρνάρας είχε προγραμματισμένο ραντεβού στο Βερολίνο με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Σόιμπλε.

Ο Γιάννης Στουρνάρας και από αυτή τη νέα θέση του θα συνεχίσει να υπηρετεί πιστά τις μνημονιακές εντολές. Αξίζει να σημειωθεί πως -σύμφωνα με πληροφορίες- ο κ. Στουρνάρας προτού αποδεχθεί τη μετακίνησή του στην κορυφή της ΤτΕ φέρεται να είχε θέσει ως όρο την τοποθέτηση της Αναστασίας Σακελλαρίου, επικεφαλής του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ως υποδιοικητή (της ΤτΕ) προς αντικατάσταση της Ελένης Δενδρινού - Λουρή. Κάτι φυσικά που σημαίνει ότι η κυρία Σακελλαρίου θα παραιτηθεί από το ΤΧΣ (από όπου λαμβάνει παχυλή αποζημίωση) προκειμένου να αναλάβει τα νέα καθήκοντά της για μια εξαετή θητεία (με επίσης παχυλό μισθό). Για όσους δεν θυμούνται, πρόκειται για τη γυναίκα που επί ΠΑΣΟΚ, ως επικεφαλής του risk management του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (Τ.Τ.) και ως εκ τούτου μέλος της επιτροπής πιστοδοτήσεων του Τ.Τ. ενέκρινε θαλασσοδάνεια.

Στο μεταξύ, λίγο μετά την επισημοποίηση της διαδοχής ηγεσίας στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε: «Μετά την πρόταση του Γενικού Συμβουλίου της ΤτΕ προς το υπουργικό συμβούλιο για την ανάληψη της θέσης του διοικητή από τον κ. Γιάννη Στουρνάρα, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον διοικητή κ. Γιώργο Προβόπουλο για τις υπηρεσίες που προσέφερε τα προηγούμενα χρόνια από τη θέση αυτή. Συνέβαλε με τρόπο καθοριστικό τόσο στην ευστάθεια του χρηματοπιστωτικού συστήματος όσο και στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, στην πιο δύσκολη μεταπολεμική περίοδο». Η θητεία του νυν διοικητή Γ. Προβόπουλου λήγει στις 20 Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα